Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πάρκο για κλάματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φίδια, χόρτα που θυμίζουν δέντρα, σκουπίδια, καμένες λάμπες και σκουριασμένες κούνιες, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στο πάρκο που βρίσκεται επί της οδού Θεοδώρου Δούκα στην Ξάνθη, απέναντι από το χώρο του δημοτικού τένις.

Πρόκειται για τον πρώτο χώρο αναψυχής που συναντά κανείς, μπαίνοντας στην πόλη από την ανατολική της πλευρά, ο οποίος, ωστόσο, έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και μόνο για στιγμές παιχνιδιού και χαλάρωσης δεν ενδείκνυνται πλέον.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, τα χόρτα δεν κόβονται, με αποτέλεσμα να έχουν θεριέψει και στην κυριολεξία να έχουν πνίξει το χώρο του πάρκου. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, εθεάθησαν να κυκλοφορούν ακόμη και φίδια, σκορπώντας το φόβο σε γονείς και παιδιά.

Παράλληλα, αναφέρουν πως ο δήμος τους έχει εγκαταλείψει, ενώ χαρακτηριστικά σημειώνουν πως «μας θυμούνται μόνο πριν τις εκλογές». Την ίδια στιγμή, η περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα φωτισμού, με τους κατοίκους να τονίζουν πως «τους παρακαλάμε να έρθουν να μας αλλάξουν μία λάμπα».

Πρόκειται για μία περιοχή, προσφάτως ανεπτυγμένη, στην οποία πλέον διαμένει μεγάλος αριθμός παιδιών που επισκέπτονται σε καθημερινή βάση το πάρκο, με τους γονείς, ωστόσο, να σημειώνουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη συντήρησης του χώρου, ώστε να καταστεί ασφαλείς για τα παιδιά, αλλά και για τους ίδιους.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.