Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τελικά 1.600 καθηγητές βγήκαν σε διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώθηκε ο αριθμός τους - εξαιρέθηκαν οι ΑμεΑ.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας βρίσκονται από χθες τελικά 1.600 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, μετά την εξαίρεση εκπαιδευτικών που υπάγονται στις εξαιρούμενες ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, εκείνοι με 67% βαθμό αναπηρίας, οι σύζυγοι υπαλλήλων που έχουν επίσης τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς και κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος).

Αρχικά, 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα αλλά, σύμφωνα με την «Καθημερινή» μετά την αφαίρεση των περιπτώσεων που εξαιρεί ο νόμος, μειώθηκε σημαντικά ο τελικός αριθμός - έως και κατά 400 άτομα, κατά πληροφορίες.

Επίσης, από τους 500 που επρόκειτο να μεταταχθούν, οι 200 πληρούν τα κριτήρια εξαίρεσης.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας, από την πλευρά της, έχει διαβεβαιώσει τους εκπαιδευτικούς ότι περισσότεροι από τους μισούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα μεταταχθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, έως τον Σεπτέμβριο σχεδιάζεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μετατάξεις 5.000 καθηγητών (ανήκουν σε πλεονάζουσες ειδικότητες όπως Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, Ξένων Γλωσσών, Καλλιτεχνικών) από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.