Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"Διακόπτουν τις εξετάσεις στα νεογέννητα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, είναι το μοναδικό κέντρο στη χώρα όπου πραγματοποιούνται οι πρώτες εξετάσεις των νεογέννητων παιδιών σε όλη την Ελλάδα, είτε σε δημόσια είτε σε ιδιωτικά μαιευτήρια.

Το εν λόγω Ινστιτούτο, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Γκιργκινούδης στο enikos.gr, κινδυνεύει να διακόψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ελέγχου των νεογέννητων λόγω υποχρηματοδότησης.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Γκιργκινούδης, πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιούνται τις πρώτες 10-20 μέρες της ζωής του βρέφους, και σχετίζονται με ασθένειες από τις οποίες προκαλείται νοητική υστέρηση.

Μόνο το 2012, ελέγχθηκαν 102.000 νεογέννητα, 177 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά στα εν λόγω επικίνδυνα νοσήματα, αλλά ακριβώς επειδή διαγνώστηκαν έγκαιρα, σήμερα είναι μια χαρά στην υγεία τους.

«Σε όλες τις χώρες του κόσμου οφείλει το κράτος να ελέγχει τα νεογέννητα για κάποια βασικά νοσήματα. Και σε όλες τις χώρες Ευρώπης γίνεται δωρεάν» τονίζει ο κ. Γκιργκινούδης, ενώ σημειώνει ότι η μόνη απάντηση που έχουν λάβει μέχρι στιγμής από το υπουργείο Υγείας, είναι ότι κάποια στιγμή, θα γίνει δεκτός ο Διοικητής του Ινστιτούτου.

Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.