Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Το ειδικό σχολικό πούλμαν της αγωνιάς και ντροπής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την αγωνία τους για την ασφάλεια των παιδιών τους καταθέτουν με ανοικτή επιστολή τους οι γονείς των μαθητών με αναπηρίες που μεταφέρονται καθημερινά με το πούλμαν στο σχολείο τους.

Όπως καταγράφεται στην ανοικτή επιστολή, την οποία υπογράφουν 15 άτομα, το πούλμαν βρίσκεται σε κακή κατάσταση και καθημερινά αγωνιούν για το αν θα φτάσουν τα παιδιά στον προορισμό τους.

Η ανοικτή επιστολή
«Η κώφωση των αρμοδίων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Βρισκόμαστε σε ένα φαινόμενο μηδενισμού, αναξιοπρέπειας και βολέματος. Η ευθύνη έχει εκλείψει παντελώς. Εδώ και δύο χρόνια το πούλμαν των ατόμων με αναπηρίες ταλαιπωρείται. Ενα πούλμαν με σχισμένες ζώνες, κατεστραμμένο ουρανό, καθίσματα ακατάλληλα, πόρτες πού ανοίγουν συνεχώς κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Ενα ταξίδι που αμφισβητείται η επιστροφή του...
Ξεκινά από Αρχάγγελο κατευθύνεται προς Αφάντου, Φαληράκι, Αγίους Αποστόλους, Ροδίνι με τελικό προορισμό την Ακαδημία. Μετά από ασθμαίνουσα κατάσταση χωρίς συνοδό πραγματοποιείται το ταξίδι με αγωνία όλων των οικογενειών ακόμη και των ιδίων των οδηγών. Τη μία μέρα είναι άνευ φρένων, την άλλη χωρίς λάδια, χωρίς σασμάν, χωρίς λάστιχα, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για αυτούς τους πολίτες. Πότε φτάνουν τα παιδιά μας στον προορισμό τους; Κάποιες φωνούλες άναρθρες κραυγές, αναστεναγμοί, φατσούλες πότε σκυθρωπές, πότε χαρούμενες, αγνοούν τον κίνδυνο που δια-τρέχουν κάθε μέρα.
Ποίοι είναι υπεύθυνοι; Ποιός είναι αυτός από τούς ιθύνοντες που θα έβαζε τα παιδιά του σε αυτά τα πούλμαν; Πέρασαν δύο χρόνια αγωνίας, ταλαιπωρίας, ασυνειδησίας, αδιαφορίας με αλλεπάλληλες ένθεν και ένθεν κατηγορίες και το αποτέλεσμα, τα παιδιά μας παραμένουν χωρίς ειδικό σχολικό αυτοκίνητο και με εμάς τούς ιδίους τούς γονείς μακριά των εργασιών μας, με μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις.


Οδηγούμαστε σε μία χαώδη, αναξιοπρεπή τοποθέτηση, αδύναμοι μπροστά στην ανεπαρκή Δημοτική αρχή.Ένας αδύναμος Δήμαρχος με Δημοτικούς Συμβούλους εξίσου αδιάφορους ως προς την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία. Διαβουλεύσεις ωρών, συσκέψεις, συζητήσεις, Δημοτικά Συμβούλια για τα ΑΜΕΑ. Αποτέλεσμα μηδενικό. Ζητούμε οι υπογράφοντες πολύ δυναμικά την απομάκρυνσή σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.