Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Παρατείνεται η καταβολή αναπηρικών συντάξεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρατείνεται για έξι μήνες η καταβολή της αναπηρικής σύνταξης σε όσους δικαιούχους του ΟΓΑ έχει διακοπεί μέχρι τις 30 Απριλίου, λόγω της καθυστέρησης των (Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) να τις επανεξετάσουν.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η σύνταξη θα επαναχορηγηθεί από την 1η Ιουλίου, εφόσον εκκρεμεί η υπόθεσή τους στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων.

Οι 5.200 συνταξιούχοι προσωρινά ανάπηροι θα λάβουν την 1η Ιουλίου συντάξεις τριών μηνών (Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2013). Για τους επόμενους μήνες η πληρωμή θα γίνεται ανά μήνα μέχρι τη συμπλήρωση του εξαμήνου.

Σε όσους συνταξιούχους διακοπεί η σύνταξη και μετά τις 30 Απριλίου, θα παρατείνεται η σύνταξη αναπηρίας για άλλους έξι μήνες μέχρι να βγει η απόφαση από τα ΚΕΠΑ.

Όπως διευκρινίζεται, στη ρύθμιση υπάγονται μόνο οι συνταξιούχοι αναπηρίας και όχι οι επιδοματούχοι (προσωρινά παραπληγικοί ή τυφλοί).

Τονίζεται τέλος, πως αν μετά την γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό από αυτό που είχαν αρχικά, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συνταξιοδοτικές παροχές αναζητούνται άτοκα διά συμψηφισμού με μηνιαία παρακράτηση 20% από τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.