Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Εξαγγελία προγραμμάτων OEE για το έτος 2011

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα, και η Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Βασιλική Τσιμπίδα, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου τα προγράμματα και τις δράσεις του ΟΕΕ για το έτος 2011.
Πέρα από το συνολικό προϋπολογισμό των δράσεων του Οργανισμού για το 2011, που αναμένεται να ξεπεράσει συνολικά τα 82 εκατομμύρια ευρώ, ιδιαίτερη σημασία έχει η δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος για την Αττική για την ευκολότερη παραλαβή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού.
Συγκεκριμένα, κατά την απογραφή των δικαιούχων του προγράμματος, για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται να απογραφεί είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, θα χρησιμοποιηθεί ONLINE εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
«Η κρίση κάνει ασφαλώς πιο δύσκολο το έργο μας», τόνισε η Υφυπουργός. «Από τη στιγμή όμως που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την οικονομική συγκυρία, προσπαθήσαμε σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΟΕΕ να κάνουμε μια πιο έξυπνη κατανομή των διαθέσιμων πόρων, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι του Οργανισμού να κάνουν χρήση των παροχών του», υπογράμμισε η κα Νταλάρα.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Οργανισμού για το 2011 έχει ως εξής:
1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (7ήμερα διακοπών)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
Απευθύνεται σε 570.000 άτομα. Η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ. Ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος για πρώτη φορά επιμηκύνεται και θα είναι από 1/04/2011 - 31/03/2012. Η δράση αυτή συντελεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη μείωση της εποχικής απασχόλησης.
Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην Αττική στο τέλος Φεβρουαρίου, με κριτήρια εισοδήματος για όλους ως εξής:
α
Μεμονωμένοι  δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000€
β
Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000€
γ
Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000€
δ
Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα  41.000€
ε
Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000€
2. ΕΑΡΙΝΟ  ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χρόνος υλοποίησης: 1/04/2011 - 12/06/2011
Δαπάνη: 500.000 ευρώ περίπου
Ευέλικτο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 15 εβδομάδων, με τρεις αυτόνομες δράσεις, διάρκειας 5 εβδομάδων η κάθε μία:
α) Εκδρομικό – Πολιτισμικό Πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της»
Τριήμερες εκδρομές με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από 1/04/2011 - 17/04/2011 και 6/05/2011 - 15/05/2011.
β) Εναλλακτικός Τουρισμός
Τριήμερες εκδρομές για νέους με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, ράφτινγκ, από 6/05/2011 - 5/06/2011.
γ) Εαρινό πρόγραμμα
Τετραήμερες εκδρομές γενικού ενδιαφέροντος από 12/05/2011 - 12/06/2011.
3. ΘΕΡΙΝΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
7ήμερες και 8ήμερες εκδρομές
Χρόνος υλοποίησης: 2/07/2011 - 10/09/2011
Διάρκεια 10 εβδομάδες
Δαπάνη 4.000.000 ευρώ
Περιλαμβάνει εκδρομές σε 35 προορισμούς με 38 τουριστικά λεωφορεία.
Με προσεκτική κατανομή των δράσεων σε νομούς και περιφέρειες και εξορθολογισμό των διανυκτερεύσεων των εκδρομέων επιτύχαμε φέτος μείωση του κόστους του προγράμματος και όχι των προορισμών.
4. ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NOMOY ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν, προσβλέπουμε στην εφαρμογή νέου αυτόνομου προγράμματος εκδρομών διάρκειας περίπου 10 εβδομάδων.
5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Θα διατεθούν 180.000 δελτία θεάματος, προϋπ. δαπάνης 2.520.000 ευρώ. Αφορούν παραστάσεις θεάτρου, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εθνικού Θεάτρου, που επανέρχεται φέτος, και εκδηλώσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και μετά από πολλά χρόνια και του Μεγάρου Μουσικής (βρισκόμαστε σε συνεννόηση).
ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Θα διατεθούν 30.000 δελτία θεάματος, δαπάνης 420.000 ευρώ, για θέατρα και καλλιτεχνικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης 10.000 δελτία θεάματος για θερινούς κινηματογράφους, που επανέρχονται φέτος, δαπάνης 63.000 ευρώ.
6. Για τα ΠΡΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ (εκδρομές και δελτία θεάματος) στην Αττική ο ΟΕΕ θα διαθέσει φέτος  περίπου 8.000.000 ευρώ.
Στην Περιφέρεια, όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα, εγκρίθηκαν για να αποσταλούν  πιστώσεις ύψους 3.862.000 ευρώ (ίδιες με τις περσινές).
Το 50% αυτών των πιστώσεων βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποστολής.
7. ΔΕΛΤΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
θα διατεθούν πανελλαδικά 141.000 δελτία αγοράς βιβλίων (αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρυσι) δαπάνης 2.256.000 ευρώ.
Για πρώτη φορά οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται και σχολικά βιβλία.
8. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
α. Για την ανέγερση των κτηρίων βρεφονηπιακών σταθμών στη Καβάλα και το Άργος Ορεστικό, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 9.000.000 ευρώ, βρισκόμαστε σε επαφή με αρμόδιους φορείς για την ένταξή τους στη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια.
Συμπληρώνονται ήδη οι φάκελοι για την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας  του Οργανισμού.
β. Παραλάβαμε το κτήριο ΒΝΣ Λάρισας και αναμένεται η παραλαβή κτηρίου ΒΝΣ Καρδίτσας.
γ. Λόγω έλλειψης παιδαγωγικού προσωπικού, εξαιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων, για τη μέγιστη αξιοποίηση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών ο Οργανισμός προχωρά σε προγραμματικές συμβάσεις με τους ΟΤΑ για τη διάθεση από αυτούς εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σε εφαρμογή τέτοιας συνεργασίας υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιλίου.
δ. Εντός της χρονιάς θα αποπερατωθούν οι ριζικές ανακαινίσεις των κτηρίων του Οργανισμού: ΒΝΣ Μοσχάτου και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Ναυπλίου, Άργους, Αλμυρού, Σερρών και Καρδίτσας.
9. ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Λόγω φθίνουσας πορείας ανεστάλη η λειτουργία τους.
Με νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να καταργηθούν.
Το προσωπικό εντάσσεται σε υπηρεσίες του Οργανισμού.
Τα ιδιόκτητα κτήρια στέγασης τους, 7στην Αττική και 13 στην Περιφέρεια, θα αξιοποιηθούν στεγάζοντας α) είτε υπηρεσίες του Οργανισμού (Περιφερειακά Γραφεία, Γραφεία Διανομής) β) είτε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και εποπτευόμενων Οργανισμών, με καταβολή μισθώματος γ) ή με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα προσφερθούν στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ κ.λ.π. για μίσθωση, εξοικονομώντας ο Οργανισμός έσοδα από την ακίνητη περιουσία του.
10. Μειώσαμε φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, με σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων, τα ποσά που θα καταβληθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για επιχορηγήσεις δαπανών για σεμινάρια, ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και αποστολές στο εξωτερικό.
11. Βρισκόμαστε στο στάδιο παράδοσης του έργου δικτυακής σύνδεσης (VPN) των 10 γραφείων διανομής του ΟΕΕ στην Αττική και των 60 Περιφερειακών Γραφείων με την Κεντρική Υπηρεσία.
12. Μια νέα πρωτοπόρα εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oee.gr, που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Οργανισμού, δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επικοινωνούν ζωντανά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου με τους υπαλλήλους του Οργανισμού και να λαμβάνουν άμεσα απαντήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.