Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η τεστοστερόνη φταίει, που οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τεστοστερόνη φταίει, που οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες.
Οι άνδρες δεν φταίνε, που δεν καταλαβαίνουν τι θέλουν οι γυναίκες, αλλά την ευθύνη φέρουν οι … ορμόνες τους!

Σύμφωνα με μελέτες των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και της Ουτρέχτης, στην τεστοστερόνη οφείλεται η μειωμένη ικανότητα των ανδρών να «διαβάζουν» τα αισθήματα των άλλων.

Αντιθέτως, σε γυναίκες, που χορηγήθηκε αυξημένη ποσότητα της ανδρικής ορμόνης παρατηρήθηκε μείωση της ικανότητάς τους να κατανοούν τους άλλους.

Οι μελέτες έδειξαν επίσης ότι επηρεάζονται περισσότερο οι γυναίκες, που έχουν μακρύτερο τον παράμεσο από τον δείκτη - πράγμα, που οφείλεται από την έκθεσή τους σε μεγάλες ποσότητες τεστοστερόνης όταν βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας τους.

Ο ερευνητής του Κέιμπριτζ και ειδικός στον αυτισμό, Σάιμον Μπάρον-Κόεν, ανέφερε στην επιθεώρηση Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) ότι «μικρές ορμονικές διαφορές μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ικανότητά μας να κατανοούμε τους άλλους».

Ο ολλανδός συνάδελφος του, Τζακ βαν Χονκ, προσέθεσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι η υπερέκθεση σε τεστοστερόνη μέσα στη μήτρα αυξάνει τις πιθανότητες να γεννηθεί το παιδί με αυτισμό.


Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.