Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η «Φλόγα» μίλησε για τον παιδικό καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα» υπολογίζεται ότι στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν, ετησίως, από καρκίνο, και από αυτά μόνον 20% έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Τα 80 στα 100 προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Περισσότεροι από 150.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, κάθε χρόνο, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Όσον αφορά στην Ελλάδα τουλάχιστον 280 παιδιά νοσούν ετησίως από την επάρατη νόσο ενώ το 70% από αυτά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνονται καλά.

«Στον καρκίνο δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνον έγκαιρη διάγνωση. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι γονείς για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο τον χρόνο τους στο παιδί τους και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημά τους» αναφέρει το μήνυμα του συλλόγου που προωθήθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.