Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τσίκνισμα και καρναβάλι στην Μεγαλόπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις για το 21ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης, που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης, έχουν ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί με το πατροπαράδοτο τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία της Καρίταινας και το βράδυ απόψε το γλέντι συνεχίζεται στο Λεοντάρι.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου ανοίγει η καρναβαλούπολη στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, με παιχνίδια, μουσική, χορό, δώρα για όλα τα παιδιά που αγαπούν την περιπέτεια και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί ξεκινά το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού με την συμμετοχή όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο καρναβάλι.

Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, της τελευταίας αποκριάς, τα μέλη και το προσωπικό ΚΑΠΗ θα στήσουν την κουζίνα τους και θα ετοιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα, που θα ξυπνήσουν μνήμες και θα προσφέρουν απόλαυση σε όλον τον κόσμο που θα βρεθεί στην Μεγαλόπολη, γλεντώντας παραδοσιακά, όπως επιβάλει το έθιμο, με ζωντανή ορχήστρα, στη σκεπαστή πλατεία Πολυβίου.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3.00 μμ, στις οδούς Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου, όπου μασκαράδες και σατυρικά καρναβαλικά άρματα θα ξεσηκώσουν τη Μεγαλόπολη, από το κέφι και τη ζωντάνια τους.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεγαλόπολη θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με τα πατροπαράδοτα κούλουμα, που θα γιορταστούν από τομ Δήμο με την προσφορά νηστίσιμων και σαρακοστιανών φαγητών και μοσχοφίλερου από τους αρκαδικούς αμπελώνες, στο Οικολογικό Πάρκο Ψαθίου, από τις 11.00 το πρωί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.