Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμέτωποι με κρύο και επιδημίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πρόσφυγες, κυρίως στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια στην Ειδομένη, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς καθημερινά παλεύουν για τα στοιχειώδη, όπως φάρμακα και τρόφιμα, τα οποία λιγοστεύουν όσο φθάνουν νέοι πρόσφυγες.

Μάχη με τις μολυσματικές ασθένειες και την κακοκαιρία δίνουν οι εθελοντές, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο των ελληνικών αρχών, ενώ καθημερινά στήνονται σκηνές ,αλλά αρκετοί πρόσφυγες κοιμούνται στην ύπαιθρο με κουβέρτες και σκεπάσματα, με αποτέλεσμα αρκετοί να κινδυνεύουν με αρρώστιες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο στην Ειδομένη, όσο και στον Πειραιά υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση σε τουαλέτες και καθαρό νερό για πλύσιμο. Οι εθελοντικές ομάδες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτές οι ελλείψεις φουντώνουν τον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών.

Την πολύ άσχημη κατάσταση παραδέχθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ειδικότερα για την Ειδομένη ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι «ξαναυπήρξε άσχημη κατάσταση στην Ειδομένη και όταν φτιάχτηκαν οι δομές η κατάσταση βελτιώθηκε. Θα το αντιμετωπίσουμε αυξάνοντας την υγειονομική βοήθεια στους πρόσφυγες και προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην παροχή τροφής και λέγοντας ότι υπάρχουν στα δύο χιλιόμετρα πιο πέρα χώροι για τη φιλοξενία τους. Δεν έχουμε σκοπό να διευθετήσουμε την κατάσταση με βίαιους τρόπους».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.