Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Εκπληκτικά «γλυπτά» από χαρτί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε απίθανες δημιουργίες.

Καμπύλες σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα κάνουν το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Daniele Papuli να θυμίζει θάλασσα ή αμμόλοφους σε κάποιο μακρινό πλανήτη. Δεν πρόκειται όμως για υγρό ούτε για άμμο αλλά για χαρτί!

Ο Papuli κατασκευάζει γλυπτά από χαρτί από το 1995 και όπως περιγράφει ο ίδιος, είχε ξεκινήσει με την ίδια οπτική αλλά από πολύ διαφορετικά υλικά: «Δοκίμασα με πέτρα, ξύλο, γύψο, ακολουθώντας ασυνείδητα τον ίδιο δρόμο, ένα διαρκές πέρασμα από τη βαρύτητα στην ελαφρότητα της φόρμας, από το στιβαρό χαρακτήρα της ύλης στην ευπλαστότητά του. Οι όγκοι όλο μίκραιναν και μίκραιναν κι έτσι έφτασα στο χαρτί», εξηγεί στη Huffington Post.

Αν και η γλυπτική παραδοσιακά σημαίνει την αφαίρεση υλικού με δεξιοτεχνία προκειμένου να αποκαλυφθεί ένα έργο μέσα στο μάρμαρο ή τον πηλό, δημιουργώντας με χαρτί ο Papuli έπρεπε να μεταμορφώνει το δισδιάστατο υλικό σε τρισδιάστατη δομή. «Κατέληξα να ‘χτίζω’ κάθε σχήμα επιλέγοντας το φύλλο χαρτί ως μονάδα μέτρησης, με συνεπήραν οι ελαφριές και σταθερές υφές, πι δομικές δυνατότητες των επιφανειών- ζωντανές, ευμετάβλητες, παλλόμενες», εξηγεί.

Για περισσότερα έργα του δείτε την ιστοσελίδα του εδώ.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.