Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Το «συνδικάτο» του εγκλήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόρρητη έκθεση-σοκ για τη μαφία και τη δράση των δουλεμπόρων.
Το σκοτεινό κουβάρι του εμπορίου ψυχών από 24 τουρκικά λιμάνια και τρία τουλάχιστον στρατηγεία, με εγκέφαλο Τούρκο μεγαλοεργολάβο της Κωνσταντινούπολης, ξετυλίγει απόρρητη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δράση της μαφίας των δουλεμπόρων.

Στην έκθεση των 83 σελίδων, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, αναφέρεται πως ο τζίρος κυμαίνεται από 3 έως 6 δισ. ευρώ ενώ μέρος των χρημάτων αυτών είναι πιθανό να καταλήγει ενδεχομένως και στους τζιχαντιστές του ISIS αλλά και σε τραπεζικό «πλυντήριο» σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Ινδία.

Όλα αυτά με την ανοχή των τουρκικών αρχών, κάτω από τα μάτια των οποίων οι μαφιόζοι έχουν στείλει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η έκθεση περιλαμβάνει και χάρτες με τις διαδρομές που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες που μπαίνουν στην Τουρκία και τα σημεία στην τουρκική ακτή από όπου αναχωρούν οι βάρκες για τα ελληνικά νησιά.

Οι τεράστιες δυνατότητες που έχουν πλέον αποκτήσει οι διακινητές προκαλούν σοκ καθώς σύμφωνα με την έκθεση ο τζίρος από τους πρόσφυγες που διακινήθηκαν εκτιμάται από 3 έως 6 δισ. ευρώ. Αποκομίζοντας ιλιγγιώδη έσοδα, οι επικεφαλής των κυκλωμάτων έχουν την οικονομική ευχέρεια να αναπτύσσουν και παράλληλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι διακινητές δεν σταματούν ούτε μπροστά στις καιρικές συνθήκες και καθημερινά έστελναν τον Δεκέμβριο περίπου 3500 ανθρώπους στην Ελλάδα. Παράλληλα σε κάποιες περιοχές της Τουρκίας δρουν ως κράτος εν κράτει, εξαγοράζοντας τη σιωπή των κατοίκων.

Η έκθεση της αστυνομίας καταγράφει τουλάχιστον δύο υποθέσεις στις οποίες τα χρήματα που δίνουν οι πρόσφυγες ενδέχεται να καταλήγουν στο Ισλαμικό Κράτος, με «σύνδεσμο» άτομα από ταξιδιωτικά γραφεία του Ιράκ που συνδέονται με την οργάνωση.

Οι αρχιδιακινητές είναι συνήθως άτομα με λευκό ποινικό μητρώο και μεγάλη οικονομική επιφάνεια, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ οι επικεφαλής της μαφίας είναι αποκλειστικά Τούρκοι ή Κούρδοι με τουρκική υπηκοότητα. Φωτογραφίζεται μάλιστα συγκεκριμένο πρόσωπο ως επικεφαλής του κυκλώματος- πρόκειται για ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας που έχει εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης και από εκεί κινεί τα νήματα. Μάλιστα βρίσκει και λύση για όσους δεν έχουν να δώσουν τα λεφτά του «εισιτηρίου» και τους βάζει να δουλεύουν στην επιχείρησή του!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.