Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

6 τρόποι για να "καθαρίσετε" τον αέρα στο υπνοδωμάτιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχετε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας ένα φιλόξενο «καταφύγιο», αλλά κάτω από την όμορφη πρόσοψή του, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι που απειλούν την υγεία.

Μάθετε τι κινδύνους κρύβει το υπνοδωμάτιό σας και πώς σας βλάπτουν ενώ κοιμάστε καθώς και τι μπορείτε να κάνετε γι΄αυτούς.

Ποιότητα αέρα
Ανοίξτε τα παράθυρα
Αφήστε τον φρέσκο αέρα να μπει στην κρεβατοκάμαρά σας, ανοίγοντας καθημερινά τα παράθυρα, όταν φυσικά ο καιρός το επιτρέπει. Θα ανανεώσετε τον χώρο και θα διώξετε τα βλαβερά αέρια που φωλιάζουν στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Φυτά εσωτερικού χώρου
Όχι μόνο ομορφαίνουν την κρεβατοκάμαρα και φτιάχνουν τη διάθεση με τα όμορφα σχήματα και χρώματα τους αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στους κλειστούς χώρους.

Πρόσφατη μάλιστα μελέτη έδειξε ότι τα φυτά μειώνουν κατά 20% τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια και μικροσωματίδια που ευθύνονται για αλλεργίες, ευαισθησίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Έξυπνη χρήση του κλιματιστικού
Για να εξασφαλίσετε πιο καθαρό αέρα, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε έναν ξεχωριστό ιονιστή. Ορισμένες μονάδες κλιματισμού/θέρμανσης είναι εξοπλισμένες με πανίσχυρα συστήματα καθαρισμού του αέρα. Οι ίδιες συσκευές που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία μπορούν ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον.

Τα κλιματιστικά συμβάλλουν επίσης στην επιβράδυνση της ανάπτυξης μούχλας, μειώνοντας τα υπερβολικά επίπεδα υγρασίας του αέρα.

Καθαριότητα
Σκόνη
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που τείνουν τα συσσωρεύονται περισσότερο τα ακάρεα της σκόνης , συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου , τα περβάζια των παραθύρων και τις ταπετσαρίες. Ακόμη και οι «καθαροί» άνθρωποι ξεχνούν να πλύνουν αυτά τα σημεία.

Κλινοσκεπάσματα
Το ποσό των ακάρεων που μαζεύονται στα κλινοσκεπάσματα του κρεβατιού από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη βρωμιά και τη σκόνη είναι τρομακτικό και μπορεί να προκαλέσει προβλήμτα άσθματος και ακμής. Το καλό είναι ότι μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε πλένοντας τακτικά πάπλωμα, σεντόνια και μαξιλαροθήκες.

Γυρίζετε συχνά το στρώμα
Κάθε 1,5 μήνα γυρίζετε οπωσδήποτε το στρώμα σας από την άλλη πλευρά. Η τακτική αυτή δεν είναι καλή μόνο για τον σωστό αερισμό του, αλλά και για να το διατηρήσετε περισσότερο καιρό, αφού δεν θα βουλιάξει μόνο από τη μία πλευρά.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.