Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Γυναίκες προσγείωσαν αεροπλάνο σε χώρα όπου τους απαγορεύεται να οδηγούν αυτοκίνητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Μπρουνέι καινοτομεί.

Η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Royal Brunei Airlines με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα έγινε από το Μπρουνέι στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Independent, η πτήση- ορόσημο προσγειώθηκε σε μια χώρα που στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν ούτε καν αυτοκίνητο.

Για την εθνική εορτή του Μπρουνέι, στις 23 Φεβρουαρίου, γυναίκες στο πιλοτήριο προσγείωσαν την πτήση BI081 στη Σαουδική Αραβία.



Τρία χρόνια πριν η πιλότος της εν λόγω πτήσης, Sharifa Czarena Surainy έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος σε εθνικό αερομεταφορέα της νοτιοανατολικής Ασίας. «Πολλοί θεωρούν τη δουλειά μου κυρίαρχα ανδρική υπόθεση. Για μένα ως γυναίκα, και μάλιστα από το Μπρουνέι, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Δείχνει στη νέα γενιά, ειδικά τα νέα κορίτσια, πως μπορούν να επιτύχουν ό,τι ονειρεύονται», είχε δηλώσει το 2012.

Η αεροπορική εταιρεία Royal Brunei Airlines έχει δεσμευτεί πως θα προσελκύσει ακόμα περισσότερες γυναίκες στον τομέα αυτό και προσφέρει μαθήματα για άνδρες και γυναίκες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.