Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Χιλιάδες φωνές σε όλη την Ευρώπη υπέρ των προσφύγων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες και μετανάστες μία ημέρα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας με στόχο την αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου, της Βιέννης, της Βαρκελώνης, του Άμστερνταμ και πολλών πόλεων στην Ελβετίας, όπως επίσης και της Αθήνας, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν επί τόπου.

Στη βρετανική πρωτεύουσα, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ».

«Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω τη στήριξή μου και την αλληλεγγύη μου προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται από τη Συρία, την χώρα που έχει βυθιστεί σε μια κρίση που οι χώρες της Δύσης σε μεγάλο βαθμό συνέβαλαν στο να ξεσπάσει» δήλωσε ο Κάλουμ Νας, ιδιοκτήτης ενός ιστότοπου.

Στη Βιέννη, οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις ανήλθαν σε περίπου 2.500, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης στο προσφυγικό, ενώ όπως μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κόσμος φώναζε το σύνθημα «καλωσήρθατε πρόσφυγες». Πολλοί εξ αυτών μετέφεραν φουσκωτές βάρκες, οι οποίες συμβόλιζαν τους πρόσφυγες που έχουν χάσει την ζωή τους στον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.

Στη Γενεύη περισσότεροι από 600 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης με αφορμή την εθνική ημέρα «υπέρ του δικαιώματος της παραμονής».

Η πορεία σταμάτησε μπροστά από το προξενείο της Γαλλίας και ο κόσμος άρχισε να φωνάζει:

«Η Γαλλία απελαύνει, χτυπά και δολοφονεί».

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την αποδοκιμασία τους για την πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι στο θέμα της «Ζούγκλας», του προσφυγικού καταυλισμού που εν μέρει διέλυσαν οι αρχές στο Καλαί (βόρεια).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.