Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

10 φωτογραφίες που δείχνουν πώς ακριβώς είναι ο τοκετός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επαγγελματίας φωτογράφος τοκετών και θηλασμού Leilani Rogers, έχει φωτογραφίσει εκατοντάδες μωρά «στην πρώτη τους ανάσα». Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει το έργο Public Breastfeeding Awareness Project, και να καταγράψει τις 50 πιο δυνατές εμπειρίες της.

Μερικές από τις ιστορίες που μοιράστηκε είναι οι παρακάτω.



«Η σύλληψη ενός μωρού που γεννήθηκε στον αμνιακό σάκο είναι ίσως η πιο καθοριστική στιγμή για μένα ως επαγγελματίας φωτογράφος. Οι συνθήκες γέννησης δεν ήταν και οι ιδανικές: το δωμάτιο ήταν σκοτεινό, μικρό και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι – γιατροί και μαίες- των οποίων η δουλειά ήταν πολύ πιο σημαντική από τη δική μου. Όταν είδα τις φωτογραφίες αργότερα άρχισα να κλαίω, γιατί ήταν τόσο όμορφες και τόσο σπάνιες που ένιωσα ευλογημένη που το είδα από κοντά.»



«Η 7χρονη κόρη της πελάτισσας μου σπρώχνει τη μητέρα της στη μέση για να την βοηθήσει όπως μπορεί στον τοκετό. Ήταν τόσο ήρεμη και γλυκιά από τη αρχή και ήθελε πραγματικά να βοηθήσει. Αργότερα η μητέρα της μου είπε πόσο παρήγορο ήταν που την είχε εκεί κοντά της.».



«Συχνά με ρωτούν αν με ενοχλεί που βλέπω τη χειρουργική πλευρά της γέννησης και τις καισαρικές τομές. Πραγματικά δεν με ενοχλεί. Θεωρώ πώς τόσο αυτές όσο και οι παραδοσιακές στιγμές είναι εξίσου όμορφες και συναρπαστικές.».



«Αυτό είναι ένα σπάνιο περιστατικό – ένα μωρό που γεννήθηκε με 6 δάχτυλα. Σίγουρα ήταν μια έκπληξη για τη μαμά και την ιατρική ομάδα. Το δαχτυλάκι δεν είχε κόκαλο αλλά είχε ένα νύχι. Ήταν ενδιαφέρον, το ελάχιστο που μπορώ να πω.».





«Μου κόβεται η αναπνοή όταν βλέπω τις μητέρες να παίρνουν για πρώτη φορά τα μωρά τους αγκαλιά και να τα ακουμπούν στο στήθος, Κάθε φορά που έρχεται αυτή η στιγμή κου κόβεται η ανάσα ξανά και ξανά. Η χαρά, η ανακούφιση, η εξάντληση, είναι προφανής!».



«Αυτή η φωτογραφία σημαίνει τόσα πολλά για μένα! Είναι η ανιψιά μου. Γεννήθηκε και ήταν τόσο ήρεμη. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα . Ήρθε ήσυχα και ειρηνικά σε αυτόν τον κόσμο και πήρε τον χρόνο της για να ανοίξει τα όμορφα μεγάλα μάτια της και να δει όλους όσους την περιβάλλουν!».



«Λατρεύω τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Δεν πρέπει να περιορίζεται στην πλάτη.»



«Γενικά η γέννα στο νερό είναι από τις αγαπημένες μου. Και τα μωρά δείχνουν ότι την απολαμβάνουν γιατί ο ερχομός τους στον κόσμο γίνεται σε ένα οικείο περιβάλλον.».



«Άλλη μια γαλήνια στιγμή. Μόνο όταν πήγα σπίτι κι άρχισα να επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες, συνειδητοποίησα πόσο ήρεμο ήταν το μωρό στην αγκαλιά της μαμάς του.».


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.