Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Συμβολική πορεία την Κυριακή για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 11:00 στη Θεσσαλονίκη.

Από την Πλατεία Ελευθερίας θα ξεκινήσει αύριο, στις 11 το πρωί, η συμβολική πορεία «Ποτέ Ξανά», στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων, που θανατώθηκαν στα κρεματόρια. Η πορεία, που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θα καταλήξει στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου πριν από 73 χρόνια αναχώρησε ο πρώτος συρμός για το στρατόπεδο Άουσβιτς - Μπίρκεναου.

Στις 12:30, στον τόπο της αναχώρησης των συρμών του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού -παρουσία του Δημάρχου του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντ και του επικεφαλής του International March of the Living, Ααρόν Ταμίρ- θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός Δείκτη Μνήμης, αφιερωμένου στη Συνοικία Μπάρον Χιρς, μια τοποθεσία, η οποία από οικισμός που δημιούργησε η Κοινότητα για τη στέγαση χιλιάδων ευπαθών μελών της, μετατράπηκε σε τόπο μαρτυρίου το 1943.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δρώμενο που θα παρουσιάσει το τμήμα Γ2 του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης καθώς και με συναυλία της χορωδίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στις 10:00 το πρωί της 20ης Μαρτίου και πριν από την πορεία, η 1η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει τον εβραϊκό περίπατο μνήμης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.