Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Το πιο… αγχωτικό selfie video

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε την παράτολμη πορεία του Scott Sharick.

Το βίντεο πραγματικά προκαλεί ίλιγγο σε όποιον δεν μπορεί να κοιτάει κάτω από μεγάλο ύψος και αγχώνει τον θεατή ακόμη και αν ξέρει το τέλος. Ο ορειβάτης Scott Sharick αποφάσισε να κινηματογραφήσει με ένα κοντάρι για selfie φωτογραφίες και βίντεο την παράτολμη πορεία του στην κορυφή ενός απότομου βουνού στο μονοπάτι Awaʻawapuhi στη Χαβάη.

Οι Αρχές μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, παρακαλούν τους ανθρώπους να μην πηγαίνουν στην κορυφή καθώς είναι επικίνδυνα.

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον θαρραλέο φωτογράφο και ορειβάτη Scott Sharick - του οποίου το κατόρθωμα έγινε ακόμη πιο «ανατριχιαστικό» από το γεγονός ότι διέσχισε την θρυλική κορυφογραμμή με ένα μόνο χέρι καθώς με το άλλο μαγνητοσκοπούσε την ανάβασή του με μια Go Pro κάμερα.

Μιλώντας στην Huffington Post για την εμπειρία του είπε «Το να στέκεσαι στην άκρη μιας από τις κορυφογραμμές στην ακτή Na Pali είναι πολύ αναζωογονητικό. Κάνει κάποιον να αισθάνεται τόσο μικρός σε ένα τέτοιο τεράστιο μέρος όπου φαίνεται σαν να είναι στην άκρη του κόσμου».

Το μονοπάτι Awa'awapuhi ξεκινά με ένα γρήγορο περπάτημα μέσα από το Δάσος Na Pali-Kona, αλλά κορυφώνεται σε δύο συναρπαστικά σημεία με την κοιλάδα από κάτω. Σε αυτό το σημείο, όπως έκανε ο Sharick, οι ορειβάτες μπορούν να πάρουν την εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση να περπατήσουν χωρίς κάγκελα στην «σπονδυλική στήλη» της κορυφογραμμής. Η ανταμοιβή τους; Η εκπληκτική πανοραμική θέα της ακτής Na Pali του Kauai.



Αλλά και ο παράτολμος ορειβάτης και φωτογράφος Sharick προειδοποίησε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματά του ή να κάνουν μια παρόμοια τολμηρή προσπάθεια. «Οι πεζοπόροι δεν πρέπει να πηγαίνουν πέρα από τις δυνατότητές τους μόνο και μόνο για να δουν μια όμορφη θέα ή να τραβήξουν μια φωτογραφία» δήλωσε. Ο David Chatsuthiphan, ιδιοκτήτης ενός blog πεζοπορίας στη Χαβάη, προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους λέγοντας ότι είναι εύκολο για έναν ορειβάτη να γλιστρήσει και να πέσει στο τέλος της διαδρομής. Το να ανεβαίνει κανείς στην κορυφογραμμή απαγορεύεται αυστηρά, αλλά υπάρχουν άλλα τμήματα της διαδρομής που προκαλούν επίσης δέος.



Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.