Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Σεξιστικές επιθέσεις σε γυναίκες την Πρωτοχρονιά στην Κολονία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 90 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα ληστείας, ότι δέχτηκαν απειλές ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά -και μία υποστηρίζει ότι την βίασαν- τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας από ομάδες νεαρών, μεθυσμένων ανδρών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές.



Η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι περίπου 1.000 άνδρες, χωρισμένοι σε ομάδες, επιτέθηκαν σε γυναίκες στην πλατεία του καθεδρικού.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν μάλιστα ότι οι δράστες έμοιαζαν Βορειοαφρικανοί, γεγονός που υποδαύλισε έντονα αισθήματα στη Γερμανία, μια χώρα που έχει δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, τον Βόλφγκανγκ Άλμπερς, οι μάρτυρες και οι γυναίκες που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα των νεαρών, υποστηρίζουν ότι οι δράστες έμοιαζαν Άραβες ή Βορειοαφρικανοί. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών, πρόσθεσε.

Η δήμαρχος της Κολονίας Χενριέτε Ρέκερ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι όσοι ενεπλάκησαν στις επιθέσεις ήταν πρόσφυγες. Επίσης υπογράμμισε ότι οι πράξεις των νεαρών ήταν «παντελώς απαράδεκτες» και ότι οι γυναίκες θα πρέπει να συνεχίσουν να μετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας.

Η Ρέκερ είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι και είχε τραυματιστεί σοβαρά τον Οκτώβριο, μία ημέρα μετά την εκλογή της στη δημαρχία της Κολονίας. Σύμφωνα με την αστυνομία αφορμή για την επίθεση αυτή φαίνεται ότι ήταν η υποστήριξη της νέας δημάρχου προς τους πρόσφυγες.

"Δεν θα επιτρέψουμε βδελυρές επιθέσεις σε γυναίκες. Όλοι οι δράστες πρέπει να δώσουν λόγο" ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.