Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Εντυπωσιακές εικόνες από τη Λίμνη Πλαστήρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι ντόπιοι λένε πως η λίμνη Πλαστήρα είναι η απόδειξη ότι οι χειμερινές διακοπές αξίζουν όσο οι καλοκαιρινές και οι φωτογραφίες έρχονται να το επιβεβαιώσουν.

Η φύση γιορτάζει και το χειμώνα και μας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό τοπίο γύρω από τη λίμνη. Τα νερά χάνονται, η ομίχλη και τα σύννεφα κατεβαίνουν πιο χαμηλά και δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα όπου το δάσος που περιτριγυρίζει τη λίμνη μοσχοβολά χιονισμένο.

Άλλωστε η λίμνη Πλαστήρα είναι ακόμη μια απόδειξη ότι το ανθρώπινο χέρι μπορεί να παρέμβει εκεί που η φύση κάτι... ξέχασε να προσθέσει και το τοπίο γίνεται μαγευτικό.

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού.

Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα, η δε ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του, και είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και την Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε πως «εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη», απ' όπου και το πιο γνωστό της όνομα.

Η χρηματοδότησή της έγινε από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις) και την κατασκευή ανέλαβε γαλλική εταιρεία.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εικόνα της λίμνης μόλις χθες:
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.