Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Είκοσι σατιρικές εικόνες για τον εθισμό μας στην τεχνολογία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακά αληθινές...

Η τέχνη είναι συχνά ένας καθρέφτης, που αντανακλά τα κοινωνικά θέματα και τα προβλήματα της καθημερινότητας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Με την συνεχώς αυξανόμενη άνοδο του διαδικτύου που είναι πανταχού παρόν, μεγάλο μέρος των ανθρώπων είναι συνδεδεμένος στο internet μέσω των γνωστών έξυπνων τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που προσφέρουν την δυνατότητα να είσαι μέσα στο διαδίκτυο όλη την ώρα περνώντας σε μια κατάσταση «αντικοινωνική».

Η παρακάτω λίστα των σατιρικών εικόνων επισημάνει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα και καταστάσεις που έχει προκαλέσει ο εθισμός μας με την τεχνολογία. Facebook, twitter και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας που μάλιστα σπαταλά πολύ από το χρόνο μας. Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook έχει μετατραπεί σε έναν εξομολογητήριο την ώρα που οι άνθρωποι περπατούν στο δρόμο σαν ζόμπι κολλημένοι στα κινητά τους. Από τις σατιρικές εικόνες δεν θα μπορούσε να λείπει η τηλεόραση και τα δεκάδες προγράμματα που αυτή προβάλει αλλά και το πόσο έχουν αλλάξει οι συνήθειες των παιδιών και τα παιχνίδια τους. Χαρακτηριστική εικόνα ενός παιδιού με μια μπάλα που δεν βρίσκει παρέα για να παίξει καθώς όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι απασχολημένα με μια ηλεκτρονική συσκευή. Τα likes στο Facebook ενισχύουν τον εγωκεντρισμό ενώ ακόμη και οι σεξουαλικές σχέσεις έχουν περάσει σε ένα άλλο... ηλεκτρονικό επίπεδο.

Δείτε τις φωτογραφίες.

1. Ας παίξουμε!2. Facebook... περισκόπιο!3. Sexting... η νέα μόδα4. Περνώντας το δρόμο5. Εγωκεντρισμός γεμάτος... likes6. Εξαρτημένος από τα likes7. Μοντέρνος τρόπος μαυρίσματος8. Η συνήθεια στα ΜΜΜ9. Νησιά... τεχνολογίας10. Αληθινά πουλιά και τιτιβίσματα του twitter11. Ο θάνατος της λογοτεχνίας12. Εξομολόγηση σε κοινό13. Ζόμπι14. Εγκλωβισμένος στα κοινωνικά δίκτυα15. Το μυστικό δεν είναι μυστικό16. Ρίζες στον καναπέ17. Ποτέ μόνος18. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου19. Υποχείρια...20. Ο κόσμος της τηλεόρασης
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.