Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Έρχονται πάνω από 7.500 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες από 7.500 προσλήψεις μέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι προσλήψεις θα είναι για μόνιμους και εποχικούς μέσω νέων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ αλλά και με προκηρύξεις των φορέων για τις περιπτώσεις των εποχικών.

Ήδη για κάποιους από αυτούς τους διαγωνισμούς έχει ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Από τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού ήδη εκδόθηκε αυτή για τους 49 δόκιμους λιμενοφύλακες.

Οι θέσεις για το εποχικό προσωπικό θα κατανεμηθούν σε δήμους, μουσεία, ΚΕΕΛΠΝΟ και νοσοκομεία. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΚΕΕΛΠΝΟ 141

Δικαστήρια 690

Υπουργεία 272

Δήμοι 1.297

Νοσοκομεία 3.025

Μουσεία 2.071

Λιμενικό 49

Παράλληλα θα συνεχιστεί και το 2016 ο κανόνας μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, μετά από σχετική παράταση της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου και μάλιστα συνοδεύτηκε και από ένα διευκρινιστικό έγγραφο σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει όσους ανησύχησαν ότι συνεχίζεται το «πάγωμα» προσλήψεων και το νέο έτος. Το υπουργείο, λοιπόν, διευκρινίζει ότι η παράταση αυτή δεν συνδέεται, σε καμία περίπτωση, με την πάγια βούληση, τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων, μέσα στο 2016, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του δημόσιου τομέα.

Όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο, «οι προσλήψεις θα είναι εμπροσθοβαρείς, καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις/προσλήψεις». Ήδη, για το 2016 δρομολογούνται 20.000 μόνιμες προσλήψεις, ενώ ένα σημαντικό μέρος από αυτές τις προσλήψεις θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.