Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Απόλυτα υγιής ο 17χρονος που ήταν νεκρός για 25 λεπτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τομ Γκεάνι υπέστη καρδιακή ανακοπή για 25 λεπτά, αλλά επανήλθε μετά την ηρωική προσπάθεια των φίλων του, οι οποίοι κατάφεραν να τον φέρουν πίσω στη ζωή.

Συγκεκριμένα, το συγκλονιστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ιρλανδία, όταν ο 17χρονος Τομ Γκεάνι υπέστη ανακοπή, δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η καρδιά του 17χρονου σταμάτησε για 25 λεπτά, όπως επιβεβαίωσαν και οι ιατρικές εξετάσεις. Όλο αυτό το διάστημα, φίλοι και συμπαίκτες του προσπαθούσαν ανελλιπώς να τον επαναφέρουν, δίνοντας το «φιλί της ζωής», ενώ ταυτόχρονα έκαναν μαλάξεις στο στήθος του.



Όπως είπαν οι γιατροί, οι φίλοι του τον κρατούσαν από το χέρι και δεν τον άφηναν να φύγει, μέχρι που κατάφεραν να τον τραβήξουν πίσω.

Το ακόμη μεγαλύτερο θαύμα, είναι ότι ο 17χρονος χαίρει άκρας υγείας, καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι η 25λεπτη παύση της καρδιάς του δεν επηρέασε άλλα ζωτικά όργανα.

«Υποθέτω πως τεχνικώς, είχα πεθάνει για 25 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι έχω μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή...», δήλωσε ο Τομ Γκεάνι, ο οποίος παρέμεινε σε εντατική μονάδα για 36 ώρες μετά το συμβάν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.