Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δέσμευση Γεροβασίλη ότι δεν θα θιχτούν τα κεκτημένα των ατόμων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών αναμένει ημερομηνία συνάντησης με τον Τσίπρα.

Αποχώρησε πριν από λίγη ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, αφού συναντήθηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. Τα οκτώ μέλη της αντιπροσωπείας έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ζητώντας κυρίως την μη περικοπή επιδομάτων, συντάξεων και μισθών τους αλλά και τη μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα άτομα που έχουν πάνω από 80% αναπηρία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Αθανάσιο Βίγλα, υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά των παραπληγικών, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιχτούν τα κεκτημένα τους.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Βίγλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένουν σήμερα να λάβουν ημερομηνία συνάντησης με τον πρωθυπουργό. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί αυτή τη φορά, θα μπορέσει απευθείας να ακούσει τα προβλήματά μας», τόνισε ο κ. Βίγλας.

Η κινητοποίηση των παραπληγικών ατόμων ξεκίνησε με διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Αρχικά, αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με μέλη του προεδρείου.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και σταμάτησαν μπροστά από το μπλόκο των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα επετράπη στην οκταμελή αντιπροσωπεία τους να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τη διαβεβαίωση ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα έχει κοινωνικό πρόσημο και ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης, παρέσχε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Δεν είναι μόνο στον ιδεολογικό μας πυρήνα, αλλά κυρίως στάση ζωής η άρση των διακρίσεων και των αποκλεισμών, για ένα κοινωνικό σύνολο χωρίς αποκλεισμούς», επισήμανε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη διαχρονική έλλειψη ενιαίας και ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής για τα Άτομα με Αναπηρία και επισήμανε ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους βίωσαν με σκληρό τρόπο τα τελευταία χρόνια τις συνέπειες των μνημονίων, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται λόγω της αναπηρίας τους για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνέχιση του διαλόγου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.