Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

85% αύξηση των μεταμοσχεύσεων μαλλιών παγκοσμίως

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Ιατρικής Αποκατάστασης των Μαλλιών (ISHRS), οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών παρουσίασαν αύξηση 85% μέσα σε μία οχταετία και συνεχίζουν να προσελκύουν όλο και περισσότερα άτομα που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν οριστικά το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Η ISHRS είναι μια παγκόσμια, μη κερδοσκοπική οργάνωση, με αποστολή να προωθεί την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής αποκατάστασης των μαλλιών μέσω των 1.000 ιατρών-μελών της σε 60 χώρες ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της, από το 2004 έως το 2012 ο αριθμός των ατόμων που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών παγκοσμίως, αυξήθηκε από 168.000 σε 310.000. Η πλειονότητά τους (70-80%) ήταν άτομα ανδρικού φύλου.

Ερμηνεύοντας τη ραγδαία αύξηση

Αυτή η νέα τάση αποδεικνύει δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον, αποκαλύπτει ότι υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη συναίσθηση του ψυχολογικού αντίκτυπου της τριχόπτωσης. Έχει υπολογιστεί ότι τα 2/3 όλων των ενήλικων αντρών και περίπου 20-30 εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο βλέπουν τα μαλλιά τους να πέφτουν και να αραιώνουν, και ως εκ τούτου υποφέρουν από χαμηλή αυτοπεποίθηση τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Ο αυξανόμενος αριθμός μεταμοσχεύσεων μαλλιών λοιπόν αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν κάτι για να αποκαταστήσουν με μόνιμο τρόπο τόσο την πρόσθια γραμμή, όσο και την πυκνότητα των μαλλιών τους. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το να βελτιώσουν την εικόνα του εαυτού τους και να καλυτερεύσουν τη συνολική ποιότητα της ζωής τους.

Και δεύτερον, ο σχεδόν διπλασιασμός του αριθμού των μεταμοσχεύσεων μαλλιών μέσα σε μία οχταετία επιβεβαιώνει ότι οι προηγμένες τεχνικές και τα εξελιγμένα εργαλεία προσφέρουν φυσικά αποτελέσματα, καλύτερα από ποτέ. Είναι μάλιστα τόσο ικανοποιητικά που έχουν οδηγήσει πολλούς επωνύμους να μιλάνε δημοσίως για την απόφασή τους να προβούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, να δημοσιοποιούν φωτογραφίες ακόμα και κατά την εκτέλεσή της και να παροτρύνουν άλλους υποψηφίους να ξεπεράσουν τυχόν δισταγμούς τους.

Είναι γεγονός ότι με την πλέον σύγχρονη τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) η μεταμόσχευση μαλλιών έχει μετατραπεί σε μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, που πραγματοποιείται χωρίς πόνο, χωρίς ράμματα και χωρίς να αφήνει ουλές ή σημάδια. Σε σχέση με την ξεπερασμένη μέθοδο Strip, η οποία παρ’ όλα αυτά εφαρμόζεται ακόμα στις μέρες μας, η FUE δεν απαιτεί νυστέρι και δεν αφήνει στο πίσω μέρος του κεφαλιού (δότρια περιοχή) μία μεγάλη, δύσμορφη και επώδυνη ουλή. Χάρη σε εξελιγμένα εργαλεία, με τη FUE πραγματοποιείται εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων – και όχι λωρίδας δέρματος – τα οποία κατανέμονται εν συνεχεία στις αραιωμένες περιοχές. Με τη μέθοδο αυτή, γίνεται καλύτερη εκμετάλλευση της δότριας περιοχής, το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και ο χρόνος ανάρρωσης ελαχιστοποιείται.

Διαβάστε περισσότερα στο iqhair.com


Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.