Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σχολικά είδη σε άπορα παιδιά από την Περιφέρεια Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα 30.000 ευρώ προήλθαν από το Κοινωνικό Πρόγραμμα.

Στη διανομή 2.662 σακιδίων με σχολικά είδη, μολύβια, στυλό, τετράδια, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, όργανα γεωμετρίας και αριθμομηχανές, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης στους εκπροσώπους των δήμων και των κοινωνικών φορέων, προκειμένου να τα δώσουν σε άπορες οικογένειες.

Η παράδοση έγινε σε εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά, εκπροσώπων των δήμων, κοινωνικών φορέων και του διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, Σπύρου Επιτροπάκη.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα «Διανομή Δωρεάν Γραφικής Ύλης σε Παιδιά απόρων Πολυμελών Οικογενειών της Περιφέρειας Κρήτης» υλοποιήθηκε με τη στήριξη του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και οι πόροι, ύψους 30.000 ευρώ, προήλθαν από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για «άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης σε ένα ευαίσθητο τομέα που είναι η Παιδεία» έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο κ. Σημανδηράκης. Επίσης, τόνισε ότι ότι η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με δήμους και κοινωνικούς φορείς, κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να ενισχύσει με σχολικά είδη τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Βαμβακάς σημείωσε ότι αυτό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης και πρόσθεσε: «Άλλη μία φορά αποδείξαμε ότι συνεργαζόμενοι, περιφέρεια-δήμοι και κοινωνικοί φορείς, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αξιόλογες δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα».

Τέλος, ο κ. Επιτροπάκης, σε ερώτηση δημοσιογράφων για την καθυστέρηση διανομής των σχολικών ειδών απάντησε: «Η καθυστέρηση προήλθε λόγω ένστασης στον πρώτο διαγωνισμό, ο οποίος ακυρώθηκε. Τελικά, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και ολοκληρώνεται με επιτυχία, ενώ προγραμματίζονται και άλλες κοινωνικές δράσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.