Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Τι είπε για την φορολογία, τα τέλη κυκλοφορίας και το επίδομα θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν είμαστε ευτυχείς για αυτήν την πολιτική που είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι «για την κατάσταση στην οικονομία και τη φορολογία η ευθύνη δεν είναι της κυβέρνησης».

ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Την εκτίμηση ότι θα βρεθούν ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση εξέφρασε ο κ. Αλεξιάδης επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχει η πρόταση για τον κλιμακωτό ΦΠΑ».

«Θα συζητηθεί και με τους θεσμούς και έχουμε και το θέμα των ισοδύναμων μέχρι τις επόμενες ημέρες» είπε.

«Έχουμε βρει πάρα πολλά ισοδύναμα αλλά είναι σαφέστατο ότι δεν θέλουμε αυτά τα ισοδύναμα να είναι σαν αυτά που έχουμε στο παρελθόν. Είναι εύκολος τρόπος να πας να βάλεις φόρο στα τσιγάρα, στα καύσιμα, να επιβαρύνεις τη λαϊκή κατανάλωση αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε να βρούμε ισοδύναμα από εκεί που υπάρχει δυνατότητα να πληρωθούν και όχι να μεταφέρουμε ένα πρόβλημα στην τσέπη του πολίτη», συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης.

Φόρος στα ακίνητα

Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε «αποτυχημένο» τον ΕΝΦΙΑ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη μνημονιακή δέσμευση για την είσπραξη 2,65 δις ευρώ και στην εξομοίωση των εμπορικών και αντικειμενικών αξιών.

«Μέσα στο Νοέμβριο θα ανοίξει ένας διάλογος, στον οποίο η κυβέρνηση θα προσκαλέσει κόμματα και κοινωνικούς φορείς ώστε να συζητήσουν ποια μορφή θα έχει ο νέος φόρος για τα ακίνητα το 2016. Θα είναι ένας ΕΝΦΙΑ Νο2 ή ένας φόρος Ακίνητης Περιουσίας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Φορολογία για τα εισοδήματα του 2015

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι θα είναι λίγες οι παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της φορολογίας των εισοδημάτων του 2015.

«Η κατεύθυνση θα είναι να ελαφρυνθούν τα εισοδήματα στο κάτω μέρος της κλίμακας και αντίστοιχα, να επιβαρυνθούν τα εισοδήματα στο πάνω μέρος της κλίμακας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό» τόνισε.

Παράλληλα τόνισε ότι «θα υπάρξει αφορολόγητο» και ότι «εξετάζονται σενάρια προκειμένου να ‘χτίζεται΄ με αποδείξεις που έχουν ληφθεί από πληρωμές με κάρτες.

Τέλη κυκλοφορίας

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας επανέλαβε ότι στο υπουργείο Οικονομικών "τρέχουν" σενάρια για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των μικρών και φθηνών αυτοκινήτων και την αύξηση της επιβάρυνσης για τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα.

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανεβούν στο Taxis μετά την 1η Νοεμβρίου, είπε ο κ. Αλεξιάδης, καθώς θα καθυστερήσει η είσπραξή τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επίδομα θέρμανσης

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι λιγότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι και εξήγησε:

«Πέρυσι έλαβαν το επίδομα 1,1 εκατομμύρια πολίτες, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 210 εκατ. ευρώ. Φέτος το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 105 εκατ. ευρώ».

Δείτε το βίντεο του SKAI




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.