Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτη εισαγωγή παιδικών εμβολίων για την ηπατίτιδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρχονται 25.000 εμβόλια στην Ελλάδα.

Με έκτακτη εισαγωγή θα καλυφθούν οι ελλείψεις του παιδιατρικού εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Α Havrix 720 elisa units/dose, BT x 1 PF. SYR x 0,5 ml (1 dose).

Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τις υπηρεσίες της ότι το εμβόλιο θα εξαιρείται από τις διαδικασίες έγκρισης που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους του Οργανισμού.

Θα συνταγογραφείται ηλεκτρονικά και η χορήγησή του θα γίνεται από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Το εν λόγω εμβόλιο περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και στη θετική λίστα φαρμάκων.

Χορηγείται με απλή ιατρική συνταγή, αλλά βρίσκεται σε έλλειψη από τον περασμένο Απρίλιο.

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης και με την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), η εταιρεία που το διακινεί ενημέρωσε ότι έλαβε άδεια έκτακτης εισαγωγής 25.000 συσκευασιών του εμβολίου.

Οι ποσότητες αυτές θα διατεθούν στην ίδια τιμή, με μόνη διαφορά στη συσκευασία του: Η νέα μορφή θα είναι σε φιαλίδιο, αντί της προγεμισμένης σύριγγας που περιλαμβάνεται στην τρέχουσα θετική λίστα φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε τροποποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις διαφόρων εμβολίων στην αγορά.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, για το διάστημα της έλλειψης και προκειμένου να διατηρηθεί ικανοποιητικός ο βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης για τα αντίστοιχα λοιμώδη νοσήματα το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών τροποποιείται ως εξής:

Η 4η δόση του πενταδύναμου εμβολίου (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Αιμόφιλου ινφλουέντζας, Πολιομυελίτιδας) που χορηγείται στην ηλικία των 15-18 μηνών, να αντικατασταθεί με εξαδύναμο (Διφθερίτιδας , Τετάνου, Κοκκύτη, Πολιομυελίτιδας, Αιμόφιλου ινφλουέντζας, Ηπατίτιδας Β).

Σημειώνεται ότι, για τον βασικό εμβολιασμό στους 2, 4 και 6 μήνες ζωής, θα πρέπει να χρησιμοποιείται το ίδιο ιδιοσκεύασμα από τα κυκλοφορούντα εξαδύναμα, ενώ στην αναμνηστική δόση είναι δυνατή και η εναλλαγή τους.

Σχετικά με τον εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία (4-6 ετών), προτείνεται η καθυστέρησή του ή η χορήγηση του τετραδύναμου εμβολίου Boostrix-polio.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια ΤΕΤRAVAC & INFANRIX TETRA (τετραδύναμο εμβόλιο για διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη και πολιομυελίτιδα) και το εμβόλιο INFANRIX IPV HIB (πενταδύναμο, κατά της διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουένζας τύπου b) παρουσιάζουν έλλειψη.

To πενταδύναμο εμβόλιο PENTAVAC παρουσιάζει καθυστέρηση στην παράδοση, η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί μετά το τέλος Οκτωβρίου.

Στην αγορά κυκλοφορούν κανονικά τα εξαδύναμα εμβόλια ΙΝFANRIX HEXA & HEXYON (εξαδύναμο εμβόλιο για διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, αιμόφιλο ινφλουένζας τύπου b και ηπατίτιδα Β), καθώς και το BOOSTRIX POLIO.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.