Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

«Βαριά καμπάνα» για την απόπειρα δολοφονίας της εν διαστάσει συζύγου του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επιβλήθηκε σε 50χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης άνδρας, 50 ετών, που, τον περσινό Νοέμβριο, αποπειράθηκε να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του, μέσα στο ανθοπωλείο που εκείνη εργαζόταν, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Η 48χρονη κατόρθωσε -ως εκ θαύματος- να μείνει ζωντανή, παρότι δέχθηκε τραύματα στο πρόσωπο από πυροβολισμούς με καραμπίνα, ενώ μετά το περιστατικό ο κατηγορούμενος ταμπουρώθηκε στο ανθοπωλείο, επιχειρώντας να βάλει τέλος στη ζωή του. Αστυνομικοί, φτάνοντας στο σημείο, τον βρήκαν αναίσθητο, πεσμένο στο έδαφος, με χτυπήματα στο κεφάλι, που προκάλεσε ο ίδιος, πιθανότατα, με το κοντάκι του όπλου.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, αιτία της πράξης του, ήταν η συνεχής απόρριψή του από την 48χρονη, από τη στιγμή -μάλιστα- που αποφάσισε να τον εγκαταλείψει. Ο ίδιος, έκανε λόγο για απαξίωση που υφίστατο, περιγράφοντας μία κατάσταση που έθιγε τον εγωισμό του. Τη συγκεκριμένη μέρα, κατέθεσε ότι κάλεσε τη γυναίκα στο τηλέφωνο και της πρότεινε να επισκεφθούν την κόρη τους στην Καβάλα, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. «Τρελάθηκα, θόλωσα, έγινε θηρίο», είπε απολογούμενος, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την 48χρονη και τις κόρες του, δηλώνοντας μετανιωμένος για ό,τι συνέβη.

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπαν οι δύο θυγατέρες του, που, εξεταζόμενες από το δικαστήριο, περιέγραψαν τον 50χρονο ως δύσκολο και αυστηρό άνθρωπο που ασκούσε ψυχολογική βία σε βάρος τους. Χαρακτηριστική είναι η ανατριχιαστική περιγραφή της μίας κόρης για συγκεκριμένο περιστατικό που βίωσε κατά τα παιδικά της χρόνια.

Το δικαστήριο τον έκρινε τελικά ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό, ενώ μετά την ετυμηγορία ο 50χρονος επέστρεψε στις φυλακές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.