Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έξω από τη Βουλή διαμαρτύρονται άτομα με αναπηρία - Ζητούν συνάντηση με τον Τσίπρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία, που διαμαρτύρονται για την περικοπή των συντάξεών τους και των επιδομάτων τους.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.


Όπως τονίζουν, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.


Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».






















------------

Από τη Βουλή στην Ηρώδου Αττικού – Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr.

Στην Ηρώδου Αττικού μεταφέρθηκαν τα άτομα με αναπηρία που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή για την περικοπή των συντάξεών τους και των επιδομάτων τους. Οι διαδηλωτές ζητούν να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του παρουσιάσουν τα αιτήματά τους.

Στην Ηρώδου Αττικού, αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους έχουν έρθει από την επαρχία προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, μη επιτρέποντας να προχωρήσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα άτομα με αναπηρία τονίζουν ότι έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.

Τελικά, αποφασίστηκε οκταμελής επιτροπή να έχει συνάντηση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr…




































Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.