Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα οι αγρότες της Αρκαδίας και της Αμαλιάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρίσιμη οργανωτική σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.

Μπλόκο στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο ύψος της διασταύρωσης για Βούρβουρα, κοντά στα όρια των δύο νομών, ετοιμάζονται να στήσουν αγρότες της Αρκαδίας και καλούν σε σύσκεψη για να οργανωθούν.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στο καφενείο του «Μαυραγάνη» στο Στάδιο της Τεγέας στις 8:30 το βράδυ, όπου όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση, «θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για την οργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης».

Στην σύσκεψη αυτή θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Ν. Αρκαδίας στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

--------------

«Casus belli» τα μέτρα του μνημονίου για τους αγρότες.

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, οι οποία σε μεγάλη συγκέντρωση με μαζική απήχηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συζήτησαν σε φορτισμένο κλίμα για τη μορφή των κινητοποιήσεων τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μνημονιακή λαίλαπα.

Έτσι αποφάσισαν να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους την Πέμπτη (απερρίφθη η πρόταση για αποκλεισμό των Δ.Ο.Υ Πύργου και Αμαλιάδας σήμερα, πρόταση που είχε συζητηθεί την προηγούμενη Παρασκευή στη σύσκεψη των Λεχαινών) και να ξεκινήσουν έναν αγώνα επιβίωσης, όπως αναφέρει το ilialive.gr

Η κλιμακούμενη αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος έως και το 100% το 2016, η αύξηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, η φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων της ΚΑΠ από το πρώτο ευρώ με παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και η φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων με συντελεστή που θα αυξηθεί από το 13% στο 26%, μαζί με τη σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, είναι «αιτία πολέμου» για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Χθες μέχρι αργά το βράδυ, επιτροπή είχε αναλάβει να καταγράφει τη δύναμη (αριθμητική) των τρακτέρ που μπορούν να κατεβάσουν στους δρόμους, ενώ δεν είχε αποφασιστεί αν θα στηθεί το μπλόκο σε Μαραθιά ή Κουρτέσι. Για όλα αυτά τα θέματα σήμερα το πρωί στις 11 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από την συντονιστική στα γραφεία της Ο.Π. της Αμαλιάδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.