Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο - Τα αναδρομικά χαράτσια που φέρνουν τα πρώτα 48 μέτρα του μνημονίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή

Σήμερα το πρωί στις 9.30 θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου.

Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών.

Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο:

Σχέδιο Νόμου

Αιτιολογική Έκθεση

Έκθεση Διαβούλευσης

Έκθεση Αξιολόγησης

Πίνακας Τροποποιούμενων Διατάξεων

-----------

Αύξηση 36,3% στη φορολογία των μικρών ενοικίων.

Αναδρομική φορολόγηση θα πρέπει για μία ακόμη φορά οι φορολογούμενοι όπως προκύπτει από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Οι φορολογούμενοι πολίτες που έχουν προγραμματίσει τα έσοδα και τα έξοδα του νοικοκυριού τους σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα θα βρεθούν μπροστά σε νέες εκπλήξεις, καθώς η κυβέρνηση κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα μνημονιακά μέτρα, ωστόσο η εφαρμογή πολλών εξ' αυτών ξεκινάει αναδρομικά από την πρώτη του 2015, παρόλο που είμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποστούν ένα διπλό σοκ καλούμενοι να πληρώσουν υψηλούς φόρους για τις ιδιοκτησίες που κατέχουν και μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2015. Σημειώνεται ότι ήδη έχει επιβληθεί η αναδρομική αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του φόρου πολυτελείας και της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις.

Ειδικότερα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου έρχονται οι εξής αλλαγές στη φορολογία ακινήτων:

-Αυξάνονται οι συντελεστές φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2015. Δηλαδή για εισοδήματα που ήδη έχουν αποκτηθεί και όλοι υπολόγιζαν ότι θα φορολογηθούν με όσα ισχύουν. Συγκεκριμένα για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου αυξάνεται από το 11% στο 15%. Πρόκειται για μια κατακόρυφη αύξηση κατά 36,3%, ενώ για μεγαλύτερο ποσό ο συντελεστής φόρου αυξάνεται από το 33% στο 35% (αύξηση 6%).

-Καταργείται το δικαίωμα των ιδιοκτητών να εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια. Το μέτρο ισχύει επίσης αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015. Δηλαδή όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εισπράξουν φέτος εισοδήματα από ακίνητα θα φορολογηθούν γι’ αυτά από το πρώτο ευρώ και μάλιστα με τους νέους αυξημένους συντελεστές 15% και 35%.

-Καταργούνται από φέτος οι απαλλαγές από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς και των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων, εφόσον διαθέτουν σχετικό Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.