Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Σοκ: "Θέλω να γίνω αρχιερέας του άρχοντα του σκότους", έλεγε ο δολοφόνος της 22χρονης άστεγης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο 23χρονος «σατανιστής της Γλυφάδας», που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία μιας 40χρονης άστεγης το Πάσχα του 2014, ήταν αποφασισμένος να θυσιάσει κι άλλο αίμα αθώων, αρκεί να πετύχαινε τον στόχο του να γίνει… αρχιερέας του άρχοντα του σκότους.

Οι λεπτομέρειες της φρικιαστικής δολοφονίας της Ειρήνης Τσάβαρη, που «πάγωσε» το πανελλήνιο πέρυσι, ανήμερα του Πάσχα, αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Το ακροατήριο άκουσε με κομμένη την ανάσα περιγραφές- σοκ για τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο η άτυχη γυναίκα κατέληξε να γίνει σπονδή στις δυνάμεις του κακού, στα χέρια του κατηγορούμενου Αλέξανδρου Παπαγεωργίου, του νεαρού που διακατεχόταν από παραληρηματικές ιδέες και πίστευε ότι τον καθοδηγούσε ο Εωσφόρος.



Αποκαλυπτικός ήταν ο μάρτυρας- κλειδί στην υπόθεση, καθώς παγίδευε τον κατηγορούμενο (ήταν ο πρώτος που έμαθε για το φρικτό έγκλημα και ειδοποίησε την Αστυνομία). Ο εν λόγω νεαρός στρατιωτικός διέθετε προφίλ με ψευδώνυμο στο facebook για τον ελευθεροκτονισμό και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου τον προσέγγισε ζητώντας του να τον φέρει σε επαφή με τους ανώτερους στην ιεραρχία. Πίστευε- όπως έλεγε- ότι εκείνοι θα τον βοηθούσαν να γίνει «αρχιερέας του σατανά» και να κερδίσει πλούτη, εξουσία και γυναίκες!

«Ήταν αποφασισμένος να πέσει επί πτωμάτων για να μυηθεί στον σατανισμό. Στην αρχή το πήρα για πλάκα. Όμως για να με πείσει, όταν συνέχισα να τον αποκρούω, μου αποκάλυψε πως αυτός σκότωσε την άστεγη γυναίκα!. “Δώσε μου ένα καθαρό όπλο και σου τρώω όποιον θες” μου είπε κάποια στιγμή!» κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι ο 23χρονος Αλέξανδρος υπερηφανευόταν για τη δολοφονία που διέπραξε.

Οι διάλογοι

Συγκλονιστικοί είναι και οι διάλογοι που διάβασε στο ακροατήριο η πρόεδρος της έδρας ως μέρος των αναγνωστέων εγγράφων. Λίγο μετά τη δολοφονία ο 23χρονος ανέφερε στη συζήτησή του με τον στρατιωτικό στο facebook: «Με γοητεύει το κακό. Με την πέτρα της έκανα τη μούρη κιμά. Στη βρομιάρα, ας μην κοιμόταν έξω.(…) Στόχος μου είναι να γίνω high priest του σατανά. (…) Είμαι αδίστακτος και θα τη βρω την άκρη, είτε με βοηθήσεις εσύ είτε κάποιος άλλος». Μάλιστα ο νεαρός κατηγορούμενος παραδέχτηκε κυνικά: Δεν ήμουν πιωμένος όταν το έκανα. Μια χαρά νηφάλιος ήμουν!».

Παραμορφωμένο

Ο υπάλληλος του δήμου που αποκάλυψε το πτώμα της δολοφονημένης γυναίκας περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος: «Όταν πλησίασα στο παγκάκι, είδα μια γυναίκα χτυπημένη. Το πρόσωπό της ήταν παραμορφωμένο από τα χτυπήματα, ενώ υπήρχαν κηλίδες αίματος, πιτσιλισμένες παντού». Ο συγκεκριμένος μάρτυρας γνώριζε τον κατηγορούμενο από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο: «Ως παιδί ήταν λιγομίλητος, απόμακρος και διαμαρτυρόταν όταν δεν έπαιζε στους αγώνες. Όταν τον ξανασυνάντησα, ύστερα από χρόνια, σε ηλικία περίπου 18 ετών, προχωρούσε υποβασταζόμενος από του γονείς του».

Από τα 14 του ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου εισέπνεε βενζίνη και κάπνιζε χασίς, ενώ συνέχισε με την καθημερινή χρήση ηρωίνης. Είχε παραισθήσεις ότι έβλεπε μαύρες σκιές και πως ο Εωσφόρος οδηγούσε τις κινήσεις του. Τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα είχε πάει σε πάρκο στη Γλυφάδα, όπου είδε την άτυχη γυναίκα να κοιμάται στο παγκάκι. Άρπαξε μια πέτρα, της πολτοποίησε το κεφάλι και ζωγράφισε με το αίμα της πάνω στο παγκάκι τον αριθμό «666» και έναν ανάποδο σταυρό.

Η σπαρακτική κατάθεση του πατέρα για τον γιο, που τον κυνηγούσαν δαίμονες

Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 40χρονης Ειρήνης Τσάβαρη ο πατέρας του καθ’ ομολογία δολοφονημένου Τηλέμαχος Παπαγεωργίου. Στη σπαρακτική κατάθεσή του στο δικαστήριο ο συνταξιούχος ηθοποιός περιέγραψε την εξάρτηση του γιού του από τα ναρκωτικά.

«Θα ήθελα να ζητήσω βαθιά συγγνώμη. Βαρύ το πένθος, κυρίως για την Ειρήνη και μετά για τον γιο μου, που βασανίζεται από 15 ετών» είπε συντετριμμένος και πρόσθεσε ότι ο Αλέξανδρος ήταν καλός μαθητής, με επιδόσεις στο ποδόσφαιρο, μέχρι που άρχισε να εισπνέει βενζίνη:

«Ένα Βράδυ μπήκε στο σπίτι και μύριζε. Τον παρακολούθησα και διαπίστωσα ότι έκανε εισπνοές με βενζίνη. Συνέχισε με χασίς. Η κατάσταση ήταν τρομακτική! Απευθύνθηκα σε όλες τις υπηρεσίες, αλλά εκείνος αρνιόταν να νοσηλευτεί. Τον πήγα στον Ευαγγελισμό και ο γιατρός διέγνωσε βαριά πολυνευροπάθεια. Κάποια στιγμή μου είπε “μπαμπά, ακούω φωνές”. Ήταν βίαιος, μια φορά με χτύπησε και κινδύνευσα να χάσω το μάτι μου». Ο Τηλέμαχος Παπαγεωργίου παραδέχτηκε ότι ο γιος του του είχε αποκαλύψει ότι σκότωσε την άτυχη γυναίκα: «Δύο τρεις μέρες μετά τη δολοφονία μου ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την άστεγη. Του είπα: “Αν αυτό ισχύει, πάμε στην Αστυνομία” και μου απάντησε “Πλάκα κάνω”…».

Ο ίδιος ξέσπασε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στον γιο του σχετικά με τον σατανισμό. «Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σατανισμό. Έναν μήνα πριν από τη δολοφονία είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος (…) Ώσπου να κλείσω τα μάτια μου θα με βαραίνει αυτή η τραγωδία! Ας με συγχωρέσει ο Αλέξανδρος που δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Ο γιος μου είναι άρρωστος» είπε παρακαλώντας το δικαστήριο να δείξει επιείκεια.

Η γνώμη του ψυχιάτρου την ημέρα της απόφασης

Σημαντικά στοιχεία για τον ψυχισμό του 23χρονου Αλέξανδρου Παπαγεωργίου αναμένεται να δώσει στην επόμενη συνεδρίαση (που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη) ένας από τους δύο ψυχιάτρους που υπέγραψαν την πραγματογνωμοσύνη, στην οποία υποβλήθηκε ο κατηγορούμενος κατόπιν εντολής του ανακριτή. Εκτός απροόπτου, την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί και η απόφαση του δικαστηρίου για το στυγερό έγκλημα.

Ο συνήγορος του 23χρονου Φαήλος Κρανιδιώτης υπέβαλε αιφνιδίως αίτημα στο δικαστήριο να καταθέσει ο ψυχίατρος, ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο για άλλη υπόθεση. Το αίτημα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν η πρόεδρος και μία από τις συνέδρους). Στο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος «πάσχει από παρανοειδούς τύπου σχιζοφρένεια και πολυτοξικομανία» και, ως συνέπεια της ψυχικής νόσου του, κατά την τέλεση του εγκλήματος είχε μειωμένη την ικανότητα να αντιληφθεί την αποτρόπαια πράξη του.

Αντίθετη άποψη υποστηρίζει η πλευρά της πολιτικής αγωγής, η οποία τονίζει ότι υπήρχε δόλος και ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε με μεθόδευση και βάσει σχεδίου την άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν άριστη μαθήτρια που ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, αλλά η ζωή της κατέρρευσε εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.