Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αθώοι για τη δολοφονία κτηνοτρόφου το 2010 στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις στο εδώλιο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Με ομόφωνη απόφαση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Χανίων, τέσσερις Ρεθυμνιώτες που κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας της δολοφονίας του κτηνοτρόφου Μανώλη Ζεκάκη στις 23 Φεβρουαρίου 2010 σε χωριό του Ρεθύμνου, κρίθηκαν σήμερα αθώοι.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι 4 Ρεθυμνιώτες, τρεις εκ των οποίων είναι αδέλφια, κατηγορούντο ότι «προκάλεσαν με πειθώ σε άλλους, τουλάχιστον δύο, αγνώστους κατά την ανάκριση, την απόφαση να σκοτώσουν τον Εμμανουήλ Ζακάκη». Ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία που διήρκησε δύο ημέρες, η έδρα έκρινε ότι δεν προέκυψαν σημεία ενοχής ενώ την απαλλαγή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας.

Η δολοφονία του Μανώλη Ζακάκη σημειώθηκε όταν το θύμα με το αυτοκίνητό του το πρωινό της 23ης Φεβρουαρίου 2010 πήγαινε στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειάς του. Την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει τσιμεντένιο παράδρομο με χαμηλή ταχύτητα, άγνωστος δράστης, που είχε στήσει ενέδρα σε απόσταση λίγων μέτρων στο απέναντι πρανές του δρόμου, πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον του αυτοκινήτου του Ζακάκη, με αποτέλεσμα 27 σφαίρες να καρφωθούν στο όχημα και στο θύμα.

Ο πατέρας και ο αδελφός του θύματος άκουσαν τους πυροβολισμούς και πηγαίνοντας προς το σημείο ο αδελφός του είδε έναν ψηλό άντρα, που φορούσε κουκούλα σε ολόκληρο το κεφάλι του, να φεύγει τρέχοντας, να μπαίνει σε ένα μπλε αυτοκίνητο και με μεγάλη ταχύτητα να εξαφανίζεται μαζί με τον συνεργό του, οδηγό του αυτοκινήτου. Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα με το αυτοκίνητο του αδελφού του στο Νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.