Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Θέλεις να γίνεις μέλος της αγαπημένης σου ευρωπαϊκής ομάδας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι σύνδεσμοι δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και πού μπορείς να τους βρεις.

Είναι γνωστό πως το ποδόσφαιρο «ξεσηκώνει» τα πάθη. Είναι επίσης, γνωστό, πως ο έρωτας και η αγάπη για μια ομάδα είναι (κατά κανόνα) άδολη, αγνή και δεν υπολογίζει κόστος. Ειδικά το τελευταίο μέσα στην οικονομική κρίση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσετε και την απόσταση θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να είσαι Έλληνας και να δηλώνεις οπαδός κάποια μεγάλης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομάδας. Και όχι στα λόγια… Αλλά με έργα και με πράξεις. Να βρίσκεις χώρο για να στεγάζεις την «τρέλα» σου. Να δαπανάς σημαντικά ποσά για να ταξιδεύεις στο εξωτερικό, ώστε, να την βλέπεις από κοντά.

Σε μια εποχή που οι σύνδεσμοι οπαδών των ελληνικών ομάδων κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος Κοντονή, οι λέσχες φίλων της Μπάγερν (που είναι ο πρώτος σύνδεσμος ξένης ομάδας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και οι οπαδοί της πλέον περιμένουν πως και πως το ματς με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη στη πρεμιέρα του Champions League), της Liverpool, της Manchester United, της Juventus, της Milan και τόσοι άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν τη «φλόγα» της αγαπημένης τους ομάδας ζωντανή στην Ελλάδα!

Οι «Άγγλοι»

Thessaloniki Branch Liverpool




Η Liverpool είναι ιστορικά η μεγαλύτερη ομάδα στο μεγάλο νησί και αυτό έχει αντίκτυπο και στο εξωτερικό όπου έχει εκατομμύρια φιλάθλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην Ελλάδα η παρουσία τους είναι εντονότατη και μάλιστα διπλή. Και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα! Το Τhessaloniki Βranch ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2002, σύμφωνα με την επίσημη αναγνώριση από την ομάδα της Liverpool F.C. Φυσικά η δράση των μελών του ξεκινά πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα από το Μάιο του 1995, ως παράρτημα του πανελλαδικού συνδέσμου φίλων της ομάδας. Από το 2001 έχει ακολουθήσει την δική του πορεία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του έχουν διοργανώσει μέχρι και έκθεση με αντικείμενα της αγαπημένης τους ομάδας.
info: lfc.gr - Facebook: Liverpool-FC-Thessaloniki-Branch

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων Liverpool



Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους φιλάθλων στην Ελλάδα είναι ο Πανελλήνιος της Λίβερπουλ που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του είχε σαν έδρα την Ομόνοια. Τον Οκτώβριο του 1995 ιδρύεται επίσημα το πρώτο club της Λίβερπουλ στην Ελλάδα ύστερα από μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει μέσω του συνδρομητικού καναλιού της ομάδας από το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου. Τον Ιανουάριο του 1996 ο σύνδεσμος εκδίδει το διμηνιαίο περιοδικό «Κόκκινη Αρμάδα» ενώ μέλη του club είχαν εκπομπή και στο ραδιόφωνο. Η πρώτη εκδρομή έγινε στο Λίβεπρουλ τον Απρίλιο του 1996 όπου μέλη του συνδέσμου παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις με Κόβεντρι και Γουέστ Χαμ.
Info: liverpool.gr

Manchester UTD Hellenic Supporters Club



Το ελληνικό «θέατρο των ονείρων» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες μέλη. Ο σύνδεσμος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ιδρύθηκε το 2005 στη συμπρωτεύουσα και έκτοτε έχει δημιουργήσει αρκετές εξορμήσεις στο «θέατρο των ονείρων». Η πρώτη εκδρομή πραγματοποιήθηκε σε ματς με τη Τσέλσι όπου έδωσαν το παρών 13 άτομα και η δεύτερη λίγους μήνες αργότερα σε ντέρμπι με τη Λίβερπουλ όπου παρευρέθηκαν 10 μέλη του συνδέσμου.Η επίσημη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν δίνει εύκολα άδεια λειτουργίας για συνδέσμους της ομάδας και είναι ο βασικός λόγος που δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο club στην Αθήνα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει.
Info: unitedsport.gr - Facebook: MUGSC

Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Arsenal



Το στέκι των οπαδών των κόκκινων «κανονιών» ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Μάη του 2003, την ημέρα που η αγαπημένη τους ομάδα αναδείχτηκε κυπελλούχο Αγγλίας. Μέσα στην επόμενη πενταετία η λέσχη των φίλων της Άρσεναλ αριθμούσε περίπου 200 φίλους σε όλη την Ελλάδα ενώ επίσημα μέλη της λέσχης είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές του Αγγλικού συλλόγου Στάθης Ταβλαρίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος. Μάλιστα στις 16 Οκτωβρίου του 2004 ο σύνδεσμος αναγνωρίστηκε επίσημα από την Άρσεναλ. Ο σύνδεσμος έχει αναπτύξει πλούσια δράση και οι Λονδρέζοι δεν παίζουν ποτέ...μόνοι τους στην Αθήνα.
Info: arsenalhellas.gr - Facebook: ArsenalHellas

Λέσχη Φίλων Μanchester City



Η δημοφιλέστερη ομάδα στο Μάσντσεστερ είναι η Σίτυ και η «γαλάζια» τρέλα δεν θα μπορούσε να μην μεταφερθεί και στην Ελλάδα. Οι «πολίτες» είχαν το δικό τους club στο Μενίδι από το 2006. Πλέον η έδρα του club βρίσκεται στο Κολωνάκι. Εκεί μαζεύονται όλοι και παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους Μάντσεστερ Σίτυ ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν εκδράμει ως το Μάντσεστερ για να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένης τους ομάδα.
Ιnfo: mcfc.gr - Facebook: HellenicCitizens

Athens Hammers



Τα «σφυριά» έχουν και αυτά τους δικούς τους οπαδούς στην Ελλάδα. Μπορεί ο δικός τους σύνδεσμός να μην είναι αναγνωρισμένος από την ομάδα, ωστόσο, αυτό δεν τους έχει εμποδίσει -παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε- να βρίσκονται πολλές φορές κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα ενώ έχουν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν την Γουέστ Χαμ στο φιλικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Info: athens-hammers.gr - Facebook: Athens Hammers the one and only West Ham United FC club in Greece

Leeds United Supporters Club – Hellenic Branch



Η Αγγλική ομάδα έχει πολυάριθμους φίλους σε όλη την Ελλάδα (και το κεντρικό club που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αριθμεί δεκάδες ενεργά μέλη). Ο σύνδεσμος εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το 1999 και έχει έξι τομείς σε όλη την Ελλάδα με έδρα τη συμπρωτεύουσα (Αθήνα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Τρίπολη). Η λέσχη έχει οργανώσει εκδρομές στην Αγγλία ενώ υποδέχτηκαν την Αγγλική ομάδα με τον καλύτερο τρόπο όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε με τον Ηρακλή.
Facebook : Leeds United Supporters Club Hellenic Branch
Οι «Ιταλοί»

Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους «Gruppo Greco»



Το 2005 στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα έκανε εγκαίνια ο σύνδεσμος της Μεγάλης Κυρίας στην Ελλάδα. Μπορεί η συγκεκριμένη λέσχη να μετράει μόνο 10 χρόνια ζωής αλλά μέσα σε αυτά έχει κάνει μεγάλες εκδρομές από την Ιταλία μέχρι την… Αγία Πετρούπολη. Επίσημα μέλη του club είναι ο Μαρτσέλο Λίπι, Μισέλ Πλατινί, Τζανλούκα Πεσότο, ενώ τα μέλη της Λέσχης έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 εκδρομές
Info: gruppogreco - Facebook: Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους

Inter Club Atene



Ένα από τα πρόσφατα club ξένων ομάδων στην Ελλάδα είναι αυτό της Ίντερ που ιδρύθηκε το 2008 (Ανατολικής Ρωμυλίας στη Πετρούπολη) και η δυναμική του είναι πολύ μεγάλη αφού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετράει ήδη 300 εγγεγραμμένα μέλη. Μάλιστα αντιπροσωπεία του συνδέσμου έδωσε το παρών και στην ετήσια συγκέντρωση των συνδέσμων της Ίντερ στο Μιλάνο.
Info: interclub.gr

Roma Club Grecia



Οι εν Ελλάδι Ρωμαίοι στην αρχή βρέθηκαν μέσω διαδικτύου. Η αγάπη τους για την Ρόμα, ωστόσο, τους ανάγκασε να κινητοποιηθούν και να ενωθούν. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε σε μια καφετέρια στη Γλυφάδα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και έτσι τον Ιούλιο του 2006, στην Καλλιθέα, ιδρύθηκε το club! Οι Ρωμαίοι έχουν σημαντική παρουσία στα ματς της αγαπημένης τους ομάδας ενώ έχουν δώσει το παρών στο στάδιο Καραϊσκάκη όταν η ιταλική ομάδα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό.
Info: magicaroma.gr

Milan Club Atene



Τον Σεπτέμβριο του 2007 οι Έλληνες ροσονέρι αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να φτιάξουν το δικό τους στέκι. Στεγάστηκαν σε ένα κτίριο στους Αμπελόκηπους και από τότε έχουν το δικό τους στέκι στην Αθήνα. Εκεί συγκεντρώνονται για να δουν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας και εκεί «καταστρώνουν» τις εκδρομές προκειμένου να δουν την Μίλαν από κοντά. Ανάλογη προσπάθεια υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη.
Facebok: MILAN CLUB ATHENS GREECE

Lazio Hellas Club



Οι Έλληνες οπαδοί της Ιταλικής ομάδας ίδρυσαν τον δικό τους σύνδεσμο τον Νοέμβριο του 2013. Δεν στεγάστηκε ποτέ, ωστόσο, έχει στο «βιογραφικό» του αρκετές εκδρομές στη γειτονική χώρα όπου συμμετέχει η πλειονότητα των περίπου 40 ενεργών μελών του.
Info: laziohellasfans.blogspot.gr - Twitter: lazio hellas
Οι «Ισπανοί»

Λέσχη φίλων Ρεάλ Μαδρίτης «Χαράλαμπος Τσιριμονάκης»



Ίσως το πιο γνωστό club οπαδών ξένης ομάδας στην Ελλάδα είναι αυτό της «Βασίλισσας του Ισπανικού ποδοσφαίρου» Ρεάλ Μαδρίτης το οποίο και αριθμεί πάνω από 700 μέλη εκ των οποίων πάνω από τα μισά είναι ενεργά. Ο σύνδεσμος πήρε σάρκα και οστά στις 6 Μαρτίου 2003 ανήμερα των 101ων γενεθλίων της Ρεάλ. Ο σύνδεσμός στεγαζόταν στα Καμίνια και το Peña Madridista de Grecia όπως είναι η ονομασία του συνδέσμου της Ρεάλ στην Αθήνα εκτός από την αθλητική έχει και πολύπλευρη δράση σε κοινωνικά ζητήματα. Εμπνευστής του ήταν ο αείμνηστος δημοσιογράφος Χαράλαμπος Τσιριμονάκης του οποίου η αγάπη ήταν απεριόριστη για τη «βασίλισσα».
Info: realmadrid.gr

Penya Barcelonista D΄ Αtenes



Το 2005 η καρδιά των Ελλήνων οπαδών της Μπαρτσελόνα άρχισε να χτυπά στο κέντρο της Αθήνας (στην οδό Σταδίου) όπου στεγάστηκε για πρώτη φορά ο «Penya Barcelonista D΄ Αtenes». Τα μέλη του συνδέσμου έχουν δώσει το παρών σε πολλούς αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας σε διάφορα γήπεδα της Ευρώπης ενώ έντονη είναι και η κοινωνική τους δράση.
Info: blaugrana.gr - Facebook Blaugrana fans
Οι «Γερμανοί»

FC Bayern Fan Club Macedonia Greece



Πέρα από την Liverpool διπλή εκπροσώπηση στην Ελλάδα έχει και η Μπάγερν Μονάχου! Το ένα club των οπαδών της Γερμανικής ομάδας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το 1994 και μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος αναγνωρισμένος σύνδεσμος φίλων ξένης ομάδας στην Ελλάδα! Την εποχή που ιδρύθηκε ο σύνδεσμος υπήρχε στην επικαιρότητα το θέμα του «Μακεδονικού» για αυτό τα μέλη του club αποφάσισαν να το βάλουν στην επωνυμία του συνδέσμου! Έχουν συναντηθεί με τον Γκέρντ Μίλερ ενώ έχουν φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη Μπάγερν Μονάχου όπως ο Τζιοβάνι Τραπατόνι και ο Αντρέας Μπρέμε. Το 1996 τον σύνδεσμο επισκέφτηκε ο Κριστιάν Τζίγκε και ήταν η πρώτη φορά που η επίσημη Μπάγερν έστειλε παίκτη της στο εξωτερικό για μια τέτοια εκδήλωση. Τέλος, τα μέλη του club έχουν στην κυριολεξία «οργώσει» τα γήπεδα της Ευρώπης προκειμένου να βρίσκονται όποτε μπορούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα.
Info: bayernfans.gr - Facebook: bayernfans

Bayern Athens Club Crusanders 97



Η Μπάγερν Μονάχου έχει και δεύτερο «σπίτι» στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 1997 ο σύνδεσμός αναγνωρίστηκε και επίσημα από το πρωτοδικείο των Αθηνών ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν πέρασαν τα μέλη του πραγματοποίησαν αρκετές εκδρομές τόσο στη Αλιέντζ Αρίνα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Από το 2005 και μετά η λέσχη έδειξε σημαντική δράση και από εκείνη τη περίοδο ονομάστηκε crusanders (επηρεασμένη από τον δυναμισμό των σταυροφόρων). Τα γραφεία της λέσχης βρίσκονται στην οδό Βεραντζέρου στην Ομόνοια.
Info: crusaders97.com - Facebook: BayernAthensClub

Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Borussia Dortmund



Ιδρύθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2014. Ουσιαστικά η αρχή έγινε από μια μικρή ομάδα ατόμων και τώρα πλέον έχει γίνει μια μεγάλη παρέα που αριθμεί δεκάδες οπαδούς της ομάδας της Βεστφαλίας. Η παρέα αυτή έλαβε την αναγνώριση τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την Επίσημη Borussia Dortmund. Στόχος των ανθρώπων που «τρέχουν» την λέσχη είναι να δημιουργήσουν έναν σύνδεσμο στην Ελλάδα μακριά από τα… ελληνικά οπαδικά πρότυπα.
Info: bvb09greece - Facebook: BVB09GREECE

St Pauli Athens Club



Μπορεί η St Pauli να μην είναι κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα (αν μονάδα μέτρησης είναι οι τίτλοι), ωστόσο, ο Γερμανικός σύλλογος έχει πάρα πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα και μάλιστα... ιδιαίτερα φανατικούς καθώς, όπως οι ίδιοι λένε, είναι κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό club! Είναι ενδεικτικό πως η St Pauli έχει «στέκια» τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στα Εξάρχεια (που αλλού; Στα Εξάρχεια).



Μέσα στους συνδέσμους οι φίλοι της ομάδας μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα του Γερμανικού σωματείου ενώ συχνές είναι και οι εκδρομές στο Αμβούργο. Αξίζει να σημειωθεί πως, οι οπαδοί της St Pauli στην Αθήνα είναι αδελφοποιημένοι με τον Αστέρα Εξαρχείων ενώ έχουν έντονη πολιτική δράση και συμμετέχουν συχνά σε πορείες.
info: stpaulithess - Facebook: FC St Pauli Thessaloniki Club - fcstpauli.gr (Αθήνα)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.