Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Γυναίκα μένει αβοήθητη την ώρα που την κλέβουν στο κέντρο του Παρισιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρομά την έσπρωξαν από το ΑΤΜ και έκαναν ανάληψη με την κάρτα της ενώ κόσμος περίμενε στην ουρά.

Επίθεση δέχτηκε μια άτυχη γυναίκα από δύο άλλες γυναίκες Ρομά, την ώρα που έβγαζε χρήματα από ΑΤΜ σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού. Παρόλο που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση, το θύμα, δεν κατάφερε να ξεφύγει αφού κανείς από όσους βρίσκονταν τριγύρω δεν την βοήθησε.

Οι δύο ρομά, χωρίς ίχνος φόβου, σπρώχνουν την γυναίκα την ώρα που βγάζει χρήματα από ΑΤΜ, παίρνουν την θέση της και κάνουν κανονικά ανάληψη με την κάρτα της. Μόλις πάρουν τα χρήματα αποχωρούν ανενόχλητες.



Αίσθηση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι κανείς από τους παρευρισκομένους δεν βοήθησε το θύμα.



Οι φωτογραφίες, που έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Γάλλων, αφού το περιστατικό έγινε λίγα μέτρα μακριά από τον Λούβρο. Το θύμα, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες δεν καλεί καν τις αρχές, αφού, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα, οι αστυνομικοί συνήθως αφήνουν ελεύθερους του Ρομά, τιμωρώντας τους απλά με μία προφορική επίπληξη.



Λίγοι τσιγγάνοι έχουν έγγραφα μαζί τους, πράγμα που κάνει δύσκολη την σύλληψη και την ταυτοποίησή τους, ενώ η γαλλική γραφειοκρατία, αναφορικά με το θέμα, θεωρείται μνημειώδης. Μάλιστα λίγες μέρες πριν είχε γίνει στο Παρίσι η δίκη δύο γυναικών Ρομά, γνωστών και ως «οι βασίλισσες των κλεφτών», οι οποίες κατηγορούνταν για εκατοντάδες ληστρικές επιθέσεις κατά πολιτών.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.