Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ο φωτογραφικός φακός στην τραγωδία στη Μέκκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε στιγμιότυπα μετά την κατάρρευση του γερανού με τους 107 νεκρούς.

Τραγικές εικόνες έρχονται από τη Μέκκα, μετά την κατάρρευση ενός γερανού στο Μεγάλο Τέμενος στη δυτική Σαουδική Αραβία, που έκοψε το νήμα της ζωής σε 107 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 238.

Ο εκπρόσωπος των δύο άγιων τεμένων (της Μέκκας και της Μεδίνας) Άχμεντ μπιν Μοχάμεντ αλ Μανσούρι δήλωσε ότι ο γερανός κατέρρευσε «εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και βροχοπτώσεων».

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την επέκταση του τεμένους των 400.000 τετραγωνικών μέτρων, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί έως και 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά γύρω από το τέμενος πολλοί γερανοί.

Ο Ίρφαν αλ Αλάουι, συνιδρυτής του Ιδρύματος για την Έρευνα της Ισλαμικής Κληρονομίας με έδρα τη Μέκκα, από την πλευρά του κατήγγειλε τις αρχές για αμέλεια μπροστά στον κίνδυνο που αποτελούν οι γερανοί.

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, η χώρα του οποίου μετρά πολλούς μουσουλμάνους, ευχήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» και πρόσθεσε ότι «η σκέψη του και οι προσευχές του βρίσκονται στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους».


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.