Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κούβα υποδέχεται τον Πάπα και αμνηστεύει 3.522 κρατούμενους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρόμοιες κινήσεις έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Η Κούβα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αμνηστεύσει 3.522 κρατούμενους μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες με την ευκαιρία της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνοντας παρόμοιες κινήσεις που είχε κάνει πριν από την επίσκεψη του πάπα Βενέδικτου το 2012 και του πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1998.

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη προς το παρόν κατά πόσον στους αμνηστευθέντες περιλαμβάνονται πρόσωπα που διαφωνούντες και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν πολιτικούς κρατούμενους.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα αφεθούν ελεύθεροι είναι κρατούμενοι ηλικίας άνω των 60 ετών, εκείνοι που είναι κάτω των 20 και δεν έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, οι χρόνια ασθενείς, γυναίκες, ορισμένοι που επρόκειτο να απελευθερωθούν υπό όρους το 2016, και οι ξένοι που ο επαναπατρισμός τους μπορεί να διασφαλιστεί, μετέδωσαν επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα σε εκείνους που δεν θα αμνηστευθούν, με ορισμένες εξαιρέσεις για ανθρωπιστικούς λόγους, είναι όσοι έχουν καταδικαστεί για φόνο, βιασμό, παιδική κακοποίηση, ζωοκλοπή ή παράνομη σφαγή ζώων, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αδικήματα κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Η τελευταία κατηγορία φαίνεται να περιλαμβάνει περίπου 60 πολιτικούς κρατούμενους, όπως χαρακτηρίζονται από την εκτός νόμου Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Συμφιλίωσης, η οποία έχει ωστόσο την ανοχή των αρχών.

Κατά την επίσκεψή του στην Κούβα, ο πάπας αναμένεται να μεταβεί διαδοχικά στην Αβάνα, στην Ολγκίν (βορειοανατολικά) και στο Σαντιάγο ντε Κούμπα (νοτιοανατολικά) και να συναντήσει τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Από τους αρχιτέκτονες της προσέγγισης ανάμεσα στην Αβάνα και στην Ουάσινγκτον, ο Φραγκίσκος αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.