Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σε Νότιο Αιγαίο και Αττική το πρόβλημα με το ΕΣΠΑ του Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευνοημένη η Κεντρική Μακεδονία.

Μπορεί φέτος με το ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας να υπάρχει πρόβλημα κυρίως με την περιφέρεια Αττικής και δευτερευόντως με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ωστόσο δεν λείπουν και οι περιοχές που σε κάποιες δράσεις της Ειδικής Αγωγής κυρίως, θα έχουμε περισσότερες προσλήψεις. Για παράδειγμα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουμε περίπου 300 πιστώσεις περισσότερες συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος.

Όσον αφορά τα ΕΑΕΠ και τα ολοήμερα σχολεία ο αριθμός των αναπληρωτών εκτός Αττικής και Ν. Αιγαίου αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 2014-15. Για τις «προβληματικές» περιφέρειες στέλεχος του Υπουργείου Οικονομίας δήλωσε στο news.gr. ότι υπάρχουν συνεννοήσεις και αναμένεται να αυξηθούν οι προϋπολογισμοί των Συλλογικών Αποφάσεων Έργων.

Αρκετοί θα είναι και φέτος οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Περίπου 3500 αναπληρωτές για την Α/θμια και 1.500 για τη Β/θμια. Ο αρχικός προγραμματισμός του Υπουργείου προέβλεπε ένα μεγάλο μέρος των προσλήψεων να γίνει το Σεπτέμβριο ενώ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.