Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πώς βιώνει τον χωρισμό μια γυναίκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δάκρυα, θυμός και ένα παγωτό για παρηγοριά.

Τα δάκρυα, ο θυμός και ένα παγωτό σε οικογενειακή συσκευασία είναι η κλασική εικόνα μιας γυναίκας που περνάει έναν χωρισμό, σίγουρα κινηματογραφικό, συχνά όμως και πραγματικό!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο συναισθηματικά από ότι οι άντρες όταν μια σχέση φτάνει στο τέλος της. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι ξεπερνούν τον χωρισμό πιο εύκολα.

Μετά τον χωρισμό, οι γυναίκες είναι συνήθως πιο θυμωμένες και νευρικές συγκριτικά με τους άντρες, υποφέρουν συχνότερα από αϋπνίες και στρέφονται στο comfort food για παρηγοριά, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κιλά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, είναι λιγότερο καταστρεπτικές, ενώ αναζητούν υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους, γεγονός που τις βοηθάει να ξεπεράσουν ευκολότερα τον χωρισμό.

Οι άντρες από την άλλη πλευρά αποδέχονται ευκολότερα το γεγονός ότι είναι και πάλι μόνοι, ωστόσο τα αρνητικά συναισθήματα μετά τον χωρισμό μπορεί να τους ακολουθούν για χρόνια.

Οι αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα είπαν ότι η διαφορά αυτή μεταξύ ανδρών και γυναικών οφείλεται σε βιολογικούς παράγοντες, με τις γυναίκες να έχουν να χάσουν περισσότερα όταν βρίσκονται σε σχέση με τον λάθος άνθρωπο, ειδικά αν ελπίζουν να κάνουν οικογένεια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο έντυπο «Evolutionary Behavioral Sciences».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.