Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πάνω από 3.000 οι φοιτητές που σιτίζονται στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξήθηκε η επιχορήγηση για δαπάνες σίτισης.
Η Διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας συμφωνεί πως πρέπει να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές του ΑΤΕΙ, οι οποίοι είναι 20.000 περίπου, με δεδομένη όμως την οικονομική συγκυρία δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Τα παραπάνω απάντησε γραπτώς μεταξύ των άλλων ο υπουργός Παιδείας μετά από υπόμνημα των φοιτητών/τριων των εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας -κατατέθηκε ως αναφορά από τους βουλευτές ΚΚΕ Λαμπρούλη, Βαρδαλή, Γερασιμίδου - με το οποίο ζητούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για κάλυψη όλων των αιτούντων σπουδαστών για στέγαση για να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι των 150 ευρώ και 400 για όσους παίρνουν δωμάτιο, για να καταργηθεί επίσης ο υπάρχων αντιδραστικός κανονισμός των εστιών και να διαμορφωθεί νέος με τη συμμετοχή του συλλόγου εστιακών, για δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους και ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους.

Όσον αφορά στη σίτιση, σύμφωνα με έγγραφο του ΤΕΙ Θεσσαλίας σιτίζονται σήμερα 3064 φοιτητές. Κατ’ έτος εγκρίνεται συγκεκριμένος προϋπολογισμός για σίτιση προς το ΤΕΙ, ενώ οι εστιάτορες που αναλαμβάνουν τη σίτιση των φοιτητών είναι ιδώτες και η ανάθεση γίνεται με διεθνή διαγωνισμό.

Για το οικονομικό έτος 2015 η συνολική επιχορήγηση προς το ΤΕΙ Θεσσαλίας για δαπάνες σίτισης φοιτητών καθορίστηκε στο ποσό των 1.700.000 από 1.560.000 για το οικονομικό έτος 2014, δηλαδή αυξημένη κατά 140.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη δυναμικότητα της φοιτητικής εστίας στη Λάρισα αυτή είναι 493 κλίνες και στην Καρδίτσα 100 κλίνες (λειτουργούν 8 ανεξάρτητα κτίρια στη Λάρισα και 2 στην Καρδίτσα). Από τις 493 κλίνες που υπάρχουν στη Λάρισα οι 376 διατίθενται για τους ήδη υπάρχοντες σπουδαστές, το 20% κρατείται για νεοεισερχόμενους σπουδαστές και 21 κλίνες για φοιτητές ERASMUS – Μεταπτυχιακούς. Η διοίκηση του ΤΕΙ από τις 479 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για διαμονή στις Φοιτητικές Εστίες στη Λάρισα ικανοποίησε 188 αιτήσεις κοριτσιών και 181 αιτήσεις αγοριών, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Φοιτητικών Εστιών και το με αρ. 59/26-6-2015 πρακτικό της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Από το σύνολο των 479 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για στέγαση δεν ικανοποιούνται 110 αιτήσεις. Με έγγραφο του Προέδρου του εν λόγω Ιδρύματος έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λάρισας να συνδράμουν οικονομικά, ώστε να στεγαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές του Ιδρύματος.

Στην Καρδίτσα ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για στέγαση δηλαδή: 39 για κορίτσια και 37 για αγόρια. Ως προς τα ποσά που ζητούνται από τους φοιτητές γίνεται γνωστό ότι οι φοιτητές που διαμένουν στις Εστίες σε δίκλινα δωμάτια με κοινή τουαλέτα καταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ το χρόνο (15 ευρώ το μήνα Χ 10 μήνες) και οι ΑΜΕΑ το ποσό των 100 ευρώ. Οι φοιτητές που ζητούν να διαμείνουν στα ανακαινισμένα κτίρια με μονόκλινα δωμάτια και ατομική τουαλέτα καταβάλλουν το ποσό των 400 ευρώ και 200 οι ΑΜΕΑ (40 ευρώ το μήνα και 20 ευρώ το μήνα αντίστοιχα Χ 10 μήνες).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.