Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Μαυρίστε με ασφάλεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λύστε όλες σας τις απορίες γύρω από την αντηλιακή προστασία και χαρείτε στιγμές ανεμελιάς στην παραλία.

Είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό μόνο SPF 50 ή κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολή;

Εξαρτάται. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνει τη χρήση προϊόντων με SPF τουλάχιστον 30.

«Οι δείκτες 30 και 50 έχουν πολύ μικρή διαφορά μεταξύ τους ως προς την προστασία που προσφέρουν» εξηγεί η Μαρίτα Κοσμαδάκη, επισκέπτρια λέκτορας δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης των ΗΠΑ, και συνεχίζει: «Οι δερματολόγοι τείνουμε να προτείνουμε αντιηλιακά με SPF 50 διότι οι καταναλωτές συνήθως εφαρμόζουν μικρότερη ποσότητα από αυτή που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για τις μετρήσεις των δεικτών προστασίας και γιατί δεν την ανανεώνουν όσο συχνά χρειάζεται όταν βρίσκονται αρκετή ώρα στον ήλιο, ιδρώνουν ή κολυμπούν. Αν γίνεται σωστή εφαρμογή, κι εκείνα με SPF 30 είναι επαρκή».

Συγκεκριμένα τa προϊόντα με δείκτη 30 απορροφούν το 97% της ακτινοβολίας, ενώ εκείνα με 50 το 99%, δηλαδή μόλις 2% παραπάνω. «Ωστόσο η αληθινή σημασία του SPF δεν έχει να κάνει με το μπλοκάρισμα της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά με τη διάρκεια του διαστήματος κατά το οποίο παραμένουμε προστατευμένοι από τη στιγμή που θα βγούμε στον ήλιο» λέει η Λίντα Κ. Φρανκς, βοηθός κλινικού καθηγητή δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και διευθύντρια στο κέντρο δερματολογίας Gramercy Park Dermatology που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Ακόμα και ο πολύ υψηλός δείκτης δεν αρκεί για να εξασφαλίσει προστασία στο μάξιμουμ. Το μυστικό κρύβεται στη συχνή ανανέωση του προϊόντος» τονίζει ο Χάουαρντ Σόμπελ, δερματολόγος στο Νοσοκομείο Lenox Hill & Beth Israel της Νέας Υόρκης, και προσθέτει: «Εάν βάζετε κάθε μισή με μία ώρα αντιηλιακό με δείκτη 30, είστε καλύτερα προστατευμένοι απ’ ό,τι εάν εφαρμόζατε SPF 50 μόνο μία φορά».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.