Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Το ξενοδοχείο του Χίτλερ που δεν κατοικήθηκε ποτέ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέρετρο-φάντασμα, προϊόν της μεγαλομανίας του δικτάτορα.

Το ξενοδοχείο Prora θα ήταν σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα, αλλά από τότε που χτίστηκε, πριν από 76 χρόνια, δεν κατοικήθηκε ποτέ! Με 10.000 δωμάτια το εν λόγω μεγαθήριο, χτίστηκε στο νησί Rugen στη Βαλτική Θάλασσα και είναι γνωστό ως «το ξενοδοχείο του Χίτλερ». Κι αυτό γιατί πολύ απλά είναι απόκτημα του δικτάτορα, ο οποίος ξεκίνησε το 1936 να χτίζει ένα παραθαλάσσιο υπερπολυτελές, για την εποχή, ξενοδοχείο για τους στρατιώτες του.

Με κάθε δωμάτιο να «βλέπει» στη θάλασσα, το Hotel Prora έμελλε να είναι η απάντησή του Φύρερ στα Butlins (Βρετανική ξενοδοχειακή μονάδα)- αλλά το έργο σταμάτησε απότομα, με την έναρξη του πολέμου. Πλέον, στέκει ως μνημείο του μεγαλομανούς φύρερ ο οποίος υπολόγιζε ότι θα αποτελεί το ησυχαστήριο 25.000 στρατιωτών και των οικογένειών τους.

Οι άδειοι χώροι μοιάζουν στοιχειωμένοι και αποτελούν ένα ιδανικό σκηνικό για ταινία τρόμου. Πάντως, το ιστορικό αυτό «κειμήλιο», όπως γράφει η Irish Mirror, αναμένεται να ανακατασκευαστεί, ένα μέρος του, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι θα αποτελέσει μαγνήτη για νεοναζί.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.