Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Σε δίκη γιατί πόσταρε στο Facebook σκίτσο του Μωάμεθ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας πολίτης της Γκάμπιας, που κατηγορείται ότι μοιράστηκε στο Facebook ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, προφυλακίστηκε κοντά στη Μπανζούλ και θα δικαστεί αύριο Δευτέρα, δήλωσε χθες δικαστική πηγή.

Ο Αλάγκι Μαμ Σάι, άνεργος, περίπου 30 ετών, προφυλακίστηκε την Πέμπτη στη Μπρικάμα, κοντά στην πρωτεύουσα, και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Παραδέχθηκε τις κατηγορίες ότι είχε την πρόθεση να θίξει τους μουσουλμάνους στη Γκάμπια που του απήγγειλε η αστυνομία» με τη δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ, ανέφερε η ίδια πηγή σύμφωνα με την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την 11η Ιουλίου στη Λαμίν, κοντά στην πρωτεύουσα.

«Είμαι σύμφωνος με την κατηγορία. Είδα το μήνυμα στο Facebook και το μοιράστηκα, διερωτώμενος αν είναι αληθινό ή όχι», φέρεται να είπε ο Σάι, σύμφωνα με δηλώσεις που του αποδόθηκαν. Το περιεχόμενο του σκίτσου δεν διευκρινίστηκε.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Στη Γκάμπια, μια χώρα 1,7 εκατ. κατοίκων, κατά επίσημα στοιχεία το 90% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης καταγγέλλουν συχνά παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην αγγλόφωνη αυτή χώρα της δυτικής Αφρικής, η οποία περιβάλλεται από τη Σενεγάλη, και κυβερνάται με σιδηρά πυγμή μετά το 1994 από τον Γιαχία Τζαμέ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.