Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Άμεσα το μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον Οκτώβριο τα βαριά και δύσκολα μέτρα του ασφαλιστικού
.

Σταδιακά θα εφαρμοστούν τα εξαιρετικά επώδυνα μέτρα για το ασφαλιστικό που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.

Στη σειρά πρώτη θέση έχουν οι πρόωρες συντάξεις. Συγκεκριμένα άμεσα θα ψηφιστούν τα μέτρα που προβλέπουν αύξηση 5 ετων στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για τους σημερινούς 50άρηδες.

Το μνημόνιο προβλέπει τη σταδιακή, έως το 2021 κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εγκλωβίζοντας εκτός συνταξιοδότησης περισσότερους από 150.000 ασφαλισμένους που έχουν τα συντάξιμα έτη, αλλά δεν πληρούν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποια κριτήρια θα λαμβάνουν τις κατώτατες εγγυημένες συντάξεις, όσοι συνταξιοδοτούνται μετά τα 67.

Το τρίτο προαπαιτούμενο προβλέπει την πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/2010 για τον υπολογισμό των κύριων συντάξεων, με αποτέλεσμα όλες οι νέες συντάξεις να είναι σημαντικά μειωμένες.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται για ένα ακόμη πιο πακέτο ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που θα έχει κλείσει έως την αξιολόγηση του Οκτωβρίου και προβλέπει τη διασύνδεση εισφορών - παροχών, υπολογισμός των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες με βάση το πραγματικό εισόδημα, ενοποίηση των κανόνων και των διαδικασιών για τις εισφορές και την καταβολή των παροχών σε όλα τα Ταμεία, σταδιακή κατάργηση (εντός 3 ετών) όλων των κατ’ εξαίρεση χρηματοδοτήσεων των ταμείων και εναρμόνιση των κανόνων για τις εισφορές, κατάργηση από τις 31 Οκτωβρίου 2015 όλων των φόρων υπέρ τρίτων, σταδιακή εναρμόνιση των παροχών του ΟΓΑ με τα υπόλοιπα ταμεία, επιβολή πέναλτι 10% επιπλέον του 6% που ισχύει για όσους επηρεάζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας στις πρόωρες, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ή ισοδύναμα μέτρα που θα προέλθουν όμως από το ασφαλιστικό, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και θεσμοθέτηση έως τον Οκτώβριο, ισοδύναμων μέτρων με τα οποία θα αντισταθμίζονται οι δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.