Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Μουσείο Κεραμικής σε διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στο Λαύριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα φέρει το όνομα «Πάνος Βαλσαμάκης» προς τιμή του σπουδαίου εικαστικού και κεραμίστα.
Σε μουσείο Κεραμικής, που θα φέρει το όνομα «Πάνος Βαλσαμάκης» προς τιμή του σπουδαίου εικαστικού και κεραμίστα από το Αϊβαλί, πρόκειται να διαμορφωθεί διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο στο Λαύριο.

Η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. υπέγραψαν σήμερα προγραμματική σύμβαση ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, μετατροπής του σε μουσείο και διαμόρφωσης τού περιβάλλοντος χώρου, που είχαν διακοπεί από τον Ιούνιο του 2012.

«Το έργο αυτό είναι ένα από σειρά έργων που σχεδιάζουμε, στο πλαίσιο των συνεργειών με το υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Λαυρεωτικής, και τα οποία αποσκοπούν στο να καταστεί το Λαύριο σοβαρός πόλος πολιτιστικής δραστηριότητας», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Τέτοιου είδους έργα πολιτιστικής υποδομής βάζουν τις βάσεις «για μια νέου τύπου ανάπτυξη που δίνει έμφαση στον πολιτισμό, αναβαθμίζοντας όλους τους δήμους της Αττικής, καθιστώντας τους συμμέτοχους στη συλλογική προσπάθεια ανάταξης του τόπου», τόνισε η περιφερειάρχης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 846.945 ευρώ, περιλαμβάνει την αποκατάσταση/εκμετάλλευση των δύο κενών δεξαμενών καθίζησης και την κάλυψή τους με μια στατικά ανεξάρτητη μεταλλική κατασκευή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.