Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

«Θερίζει» τη Νέα Υόρκη η Νόσος των Λεγεωνάριων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βακτήριο εντοπίστηκε στο σύστημα κλιματισμού 13 πολυκατοικιών στο νότιο Μπρονξ.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη Νόσο των Λεγεωνάριων, που πλήττει τη Νέα Υόρκη και 113 έχουν προσβληθεί. Η νόσος είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα ή Λεγιονέλλα (Legionella).

Εβδομήντα έξι άνθρωποι έχουν ήδη νοσηλευτεί κι έχουν πάρει εξιτήριο από τις 10 Ιουλίου που εκδηλώθηκε η επιδημία στο νότιο Μπρονξ.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές η νόσος δεν είναι μεταδοτική και θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Ο άνθρωπος μολύνεται από βακτήρια που βρίσκονται σε ζεστό νερό, όπως σε σωλήνες υδροδότησης και συστήματα κλιματισμού. Η μόλυνση γίνεται μέσω της εισπνοής σταγονιδίων μολυσμένου νερού κι η περίοδος επώασης διαρκεί από δύο ως δέκα ημέρες.

Το βακτήριο της νόσου εντοπίστηκε στο σύστημα κλιματισμού 13 πολυκατοικιών στο νότιο Μπρονξ. Έκτοτε, όλα τα συστήματα αυτά απολυμάνθηκαν. Οι αρχές έχουν τονίσει ότι εκείνοι που κατέληξαν ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία ασθενείς και είχαν ιατρικά προβλήματα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι η πόλη θα εφαρμόσει νέους κανονισμούς για την ασφάλεια του συστήματος υδροδότησης, στους οποίους θα περιλαμβάνονται και κυρώσεις εις βάρος όσων δεν τους εφαρμόσουν. Επανέλαβε, πάντως, πως το πόσιμο νερό στη Νέα Υόρκη, τα σιντριβάνια και οι πισίνες «δεν έχουν μολυνθεί από τη λεγεωνέλλωση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.