Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το φαγητό έχει καλύτερη γεύση για τους νικητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γλυκιά γεύση της επιτυχίας.

Το φαγητό έχει καλύτερη γεύση για τους νικητές, διαπίστωσαν ερευνητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου επηρεάζει περισσότερο τη γεύση του, παρά οι σκέψεις του, ειδικά όταν αυτή αφορά αθλητικά γεγονότα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν ένα παιχνίδι χόκεϊ και βρήκαν, ότι για τους υποστηρικτές της ομάδας που κέρδιζε, το φαγητό είχε πιο γλυκιά γεύση. Ακόμη, διαπίστωσαν ότι η ήττα οδηγούσε σε συναισθηματική υπερφαγία.

«Καθορίσαμε πώς τα συναισθήματα που σχετίζονται με τα αποτελέσματα αγώνων χόκεϊ κολεγίων επηρέαζαν την αντίληψη για τη γλυκιά, αλμυρή, πικρή, ξινή και umami γεύση, καθώς επίσης και για την ηδονική (αρέσει-δεν αρέσει) απόκριση στο πραγματικό φαγητό» εξήγησε ο Robin Dando, επίκουρος καθηγητής επιστήμης των τροφίμων στο College of Agriculture and Life Sciences.

Η έρευνα που διεξήγαγε με τους συνεργάτες του δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite.

«Οι συναισθηματικοί χειρισμοί με τη μορφή ευχάριστων ή δυσάρεστων γεγονότων της αντιληπτής, πραγματικής ζωής μπορεί να επηρεάζουν την αντίληψη της γεύσης» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν, ότι μια τέτοια διαφοροποίηση της αντίληψης της γεύσης μπορεί να οδηγούν σε συναισθηματική υπερφαγία».

Η έρευνα δείχνει, ότι τα συναισθήματα που βιώνει κανείς στην καθημερινή ζωή μπορεί να αλλάξουν την εμπειρία του φαγητού, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει σχέση με το φαινόμενο του λεγόμενου «φαγητού της παρηγοριάς».

«Όταν συμβαίνει κάτι αρνητική, τα λιγότερο ευχάριστα φαγητά γίνονται ακόμη πιο δυσάρεστα. Επομένως, όταν βιώνει κανείς αρνητικά συναισθήματα είναι πιο πιθανό να αναζητήσει ηδονιστικές τροφές –κάνοντας ανθυγιεινές επιλογές».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.