Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται».

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τα νέα οικονομικά μέτρα, επισημαίνοντας ότι ο τομέας της Υγείας κατεδαφίζεται.

«Από την κατάργηση των μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση, προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ότι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα. Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.