Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δολοφόνησαν στον «αέρα» δύο δημοσιογράφους στις ΗΠΑ - Όλες οι εξελίξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο.

Μία δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης έπεσαν νεκροί στη Βιρτζίνια, από πυρά που δέχθηκαν σήμερα, την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονταν.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης στην κομητεία Μπέντφορντ, όπως ανακοίνωσε ο εργοδότης τους, το τηλεοπτικό δίκτυο το WDBJ7.

Ο γενικός διευθυντής του WDBJ7 Τζέφρι Μαρκς ανακοίνωσε τα ονόματα των θυμάτων: πρόκειται για τη ρεπόρτερ Άλισον Πάρκερ και τον εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ. Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβολεί, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.



«Διαπιστώσαμε με τη βοήθεια της αστυνομίας και δικών μας εργαζομένων ότι η Άλισον και ο Άνταμ πέθαναν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06:45 (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυρά», δήλωσε ο Τζέφρι Μαρκς στο CNN.

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ύποπτος ή ο δολοφόνος», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την αστυνομία της κομητείας Φράνκλιν.

Η Άλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. «Η Άλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε», ανέφερε.

Το tweet του σταθμού για την απώλεια των δημοσιογράφων:




-----------------------

Ο κάμεραμαν κατέγραψε το δολοφόνο του

Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία δυο δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια.

Ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δολοφονώντας εν ψυχρώ την 24χρονη δημοσιογράφο Alison Parker, και τον εικονολήπτη Adam Ward κατά τη διάρκεια μιας live μετάδοσης για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού WDBJ, καταγράφηκε σε πλάνο.

Ο άτυχος Ward, όπως μεταδίδει το dailybeast, κατέγραψε με την κάμερά του τον άντρα που ελάχιστες στιγμές αργότερα θα του αφαιρούσε τη ζωή. Όπως φαίνεται και από το καρέ, ο δράστης φορά μαύρα ρούχα και φαίνεται να σημαδεύει τον άτυχο άντρα.




Τα δυο θύματα, η δημοσιογράφος Alison Parker και ο εικονολήπτης Adam Ward

-----------------------

Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη του δολοφόνου των δυο δημοσιογράφων

Δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό πιθανότατα ο δράστης.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων της τηλεόρασης σε ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια έχει αναγνωριστεί και πιστεύεται ότι είναι ένας δυσαρεστημένος νυν ή πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευαν και τα θύματά του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι Μακόλιφ διαβεβαίωσε ότι η επίθεση εναντίον του 27χρονου εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ και της 24χρονης δημοσιογράφου Άλισον Πάρκερ δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο», τόνισε ο κυβερνήτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό WTOP.

Ο τηλεοπτικό σταθμός WTVR του Ρίτσμοντ -θυγατρική εταιρεία του CBS News- και το ραδιόφωνο WTOP ανέφεραν εξάλλου ότι ο ύποπτος επιβαίνει σε ένα όχημα και καταδιώκεται από την αστυνομία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη Μπριτζγουότερ Πλάζα του Μπέντφορντ Κάουντι, περίπου 190 χιλιόμετρα από το Ρίτσμοντ, ενώ η νεαρή ρεπόρτερ έπαιρνε μια συνέντευξη που μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι WDBJ7. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και η δημοσιογράφος και η γυναίκα από τον οποίο έπαιρνε τη συνέντευξη άρχισαν να ουρλιάζουν και έσκυψαν για να προστατευτούν.

Ένας εκπρόσωπος του καναλιού, που ρωτήθηκε από το CNN αν είχε δεχτεί απειλές, είπε ότι «πότε-πότε λαμβάνουμε παλαβά μηνύματα ή κάτι τέτοιο και τα ελέγχουμε» αλλά, όπως υπογράμμισε "κανείς μας δεν θυμάται (μια απειλή) αυτού του είδους".

Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θέρετρου Smith Mountain Lake. Η Βίκι Γκάρντνερ, η συνεντευξιαζόμενη γυναίκα που είναι μέλος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, έχει τραυματιστεί και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

«Δεν κρύβουμε το από πού μεταδίδουμε (τις ειδήσεις), ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε τώρα» είπε ο εκπρόσωπος του καναλιού.

Ο σταθμός ανέφερε στον ιστότοπό του ότι τα δύο θύματα κατάγονταν από την περιοχή. Η Πάρκερ μεγάλωσε στο Μάρτινσβιλ και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζέιμς Μάντισον ενώ ο Γουάρντ είχε φοιτήσει στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια. Ήταν και οι δύο αρραβωνιασμένοι και επρόκειτο να παντρευτούν.

-----------------------

Αυτοκτόνησε ο δράστης της δολοφονίας εναντίον δύο δημοσιογράφων στις ΗΠΑ

Ανήρτησε βίντεο της επίθεσης στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη στη Βιρτζίνια έδωσε τέλος στη ζωή του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

virginia

Ο ένοπλος, που πιστεύεται ότι ήταν νυν ή πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Στο βίντεο που εμφανίζεται στον λογαριασμό του χρήστη διακρίνεται ένα πιστόλι που στοχεύει τη νεαρή δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ, όμως κανείς δεν το προσέχει. Κατόπιν η κάμερα χαμηλώνει και ακολουθούν πυροβολισμοί προς την πλευρά των θυμάτων.

-----------------------

Ο δράστης «ανέβασε» στο twitter τη δολοφονία των δυο δημοσιογράφων

Σοκαριστικές εικόνες απο τη στιγμή της διπλής εκτέλεσης - Απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Bryce Williams ο άνθρωπος που εν ψυχρώ δολοφόνησε σήμερα στη Βιρτζίνια δυο δημοσιογράφους, λίγο πριν βάλεις τέλος στη ζωή του ανέβασε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter τη στιγμή της εκτέλεσης των συναδέλφων του.

Λίγα λεπτά μετά την δημοσίευση, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοφιλές κοινωνικό μέσο δικτύωσης απενεργοποίησε τον λογαριασμό του δράστη, ωστόσο, άλλοι χρήστες είχαν προλάβει και με την μέθοδο του print screen αποθήκευσαν τα τελευταία τιτιβίσματα του δράστη.



-----------------------

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την κατάσταση του δράστη στη Βιρτζίνια

Το κανάλι WDBJ7 μετέδωσε ότι ο δολοφόνος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο άνδρας που σκότωσε δύο δημοσιογράφους σε ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια και βιντεοσκόπησε την πράξη του, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά το κανάλι WDBJ7 για το οποίο εργάζονταν τα θύματα είχε αναφέρει ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Στη συνέχεια όμως, επικαλούμενο νεώτερες πληροφορίες, μετέδωσε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με έναν άλλον τοπικό σταθμό, τον WHSV TV, ο ένοπλος ονομάζεται Βέστερ Λι Φλάναγκαν και είναι 41 ετών. Το πρακτορείο Sputnik μετέδωσε ότι αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί σε έναν αυτοκινητόδρομο.

-----------------------

Ωμό βίντεο από τη δολοφονία των δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια


Ο δράστης κινηματογραφούσε τη στιγμή της εκτέλεσης - Προσοχή σκληρές εικόνες.

Ένα «ωμό» βίντεο που φέρεται ότι ανήρτησε ο ίδιος ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σε έναν λογαριασμό στο Twitter κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία λεπτά. Σε αυτό το βίντεο διακρίνεται ένα χέρι που κρατάει ένα πιστόλι και στοχεύει μια δημοσιογράφο, ντυμένη με κόκκινη φούστα και μαύρη μπλούζα, την ώρα που παίρνει συνέντευξη από μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά.

Προφανώς κανείς δεν προσέχει το όπλο, καθώς ο εικονολήπτης έχει στραμμένη την πλάτη του και η δημοσιογράφος είναι απορροφημένη στη συνέντευξη.

Κατόπιν η κάμερα -ή το κινητό τηλέφωνό με το οποίο τραβήχτηκε το βίντεο- χαμηλώνει και ο ένοπλος πυροβολεί οκτώ φορές.

Στις εικόνες διακρίνεται καθαρά το χέρι που κρατάει το πιστόλι και το γαλάζιο καρό πουκάμισο που φοράει ο δράστης.

Ακολουθούν χαοτικές εικόνες και το βίντεο σταματάει.













Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι των δυο θυμάτων

Η Άλισον Πάρκερ και ο Άνταμ Γουόρντ ήταν μια φιλόδοξη ομάδα: μια νεαρή δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης σε τοπικό σταθμό της Βιρτζίνια που συχνά κάλυπταν μαζί «ελαφρά» θέματα για την πρωινή εκπομπή του καναλιού WDBJ7.

Σήμερα, ήταν μια συνηθισμένη ημέρα και για τους δύο. Η ώρα ήταν 6.45 το πρωί και ήδη βρίσκονταν έξω, μεταδίδοντας ζωντανά μια συνέντευξη, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Η 24χρονη Άλισον και ο 27χρονος Άνταμ πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε ζωντανή μετάδοση, με τις κραυγές τους να ακούγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες από την Μπριτζγουότερ Πλάζα, ένα τοπικό θέρετρο με πολλά εστιατόρια και καταστήματα. Ο ύποπτος για τη δολοφονία τους είναι ένας νυν ή πρώην συνάδελφός τους που έχει ήδη συλληφθεί, σοβαρά τραυματισμένος αφού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Ο δράστης, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς σε έναν αυτοκινητόδρομο, αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Λίγα λεπτά αργότερα όμως το όχημά του ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματισμένο από σφαίρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τους αγαπούσαμε» είπε ο γενικός διευθυντής του WDBJ, ο Τζεφ Μαρκς, σε μια μελαγχολική εκπομπή, με τους λυγμούς των εργαζομένων στον σταθμό να ακούγονται καθαρά στο βάθος.

Η Πάρκερ και ο Γουορντ κατάγονταν από τη Βιρτζίνια. Η νεαρή ρεπόρτερ είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μαθητευόμενη από το κανάλι WDBJ πριν από τέσσερα χρόνια, έφυγε για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν επέστρεψε. Για τους συναδέλφους της, ήταν μια κεφάτη, έξυπνη γυναίκα, πολύ γρήγορη στη δουλειά της, που εκτός από εξωτερικά ρεπορτάζ είχε ήδη αναλάβει και ρόλο αναπληρώτριας παρουσιάστριας. Όταν κάποιος συνάδελφός της αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, η Άλισον του συμπαραστεκόταν, εμφανιζόταν στο σπίτι του με φαγητό ή με λουλούδια για να τον παρηγορήσει.

Ο Γουόρντ ήταν ένας νεαρός πάντα χαμογελαστός που ετοιμαζόταν να φύγει από τη Βιρτζίνια για να ακολουθήσει την αρραβωνιαστικιά του, την παραγωγό Μελίσα Οτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Άλισον ήταν αρραβωνιασμένη με τον παρουσιαστή Κρις Χερστ. «Ήταν η λαμπρότερη γυναίκα που έχω γνωρίσει» έγραψε ο Χερστ στο Twitter, δηλώνοντας «αποσβολωμένος» από τον χαμό της.

Στην αίθουσα σύνταξης του σταθμού, το κλίμα το πρωί ήταν χαρούμενο. Ήταν η τελευταία ημέρα της Μελίσα Οτ στη δουλειά, η οποία γιόρταζε τον αρραβώνα της με τον Γουόρντ και τη μετακόμισή της στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη με γλυκά και μπαλόνια. Η προσωπική σελίδα του 27χρονου εικονολήπτη στο Facebook έχει παντού φωτογραφίες του ίδιου με την Μελίσα, ακόμη και μία από την πρόταση γάμου που της έκανε.

«Συνέβαιναν πολλά θετικά πράγματα στον Άνταμ τελευταία. Και η Άλισον, α, αυτή ήταν μια ροκ σταρ» σχολίασε η παρουσιάστρια Κίμπερλι Μακμπρούμ.

-----------------------

Σοκαρισμένη η Αμερική μετά την διπλή δολοφονία στη Βιρτζίνια

Ο Λευκός Οίκος και η Χίλαρι Κλίντον ζητούν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η ένοπλη βία.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε για άλλη μια φορά σήμερα το Κογκρέσο να νομοθετήσει προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο στην πώληση και τη χρήση όπλων, μετά τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων σε απευθείας μετάδοση από έναν ένοπλο συνάδελφό τους στη Βιρτζίνια.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγωδία, ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει «λογικά» μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα δράματα που πλέον έχουν γίνει «πολύ συχνά» στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ότι «θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε τη βία, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο».

Σε μήνυμά που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Κλίντον ανέφερε ότι «προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων», του Άνταμ Γουόρντ και της Άλισον Πάρκερ.

Ο δράστης της επίθεσης στη Βιρτζίνια φέρεται ότι είναι ένας Αφροαμερικανός πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό WDBJ7, ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik που επικαλείται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Φλάναγκαν έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η Πάρκερ έκανε «ρατσιστικά σχόλια». Ο λογαριασμός αυτός έχει πλέον απενεργοποιηθεί.

-----------------------

Προβληματική η συμπεριφορά του δολοφόνου της Βιρτζίνια

Είχε μηνύσει τηλεοπτικό σταθμό για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί του.

Ο εκτελεστής δύο συναδέλφων του δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια είχε μηνύσει έναν τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα, όπου εργαζόταν στο παρελθόν, ισχυριζόμενος ότι γίνονταν διακρίσεις σε βάρος του επειδή είναι μαύρος.

Ένας παραγωγός είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, όπως υποστήριζε ο ίδιος στη μήνυση που κατέθεσε το 2000 σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού WTWC του Ταλαχασί. Ισχυριζόταν εξάλλου ότι ένα διευθυντικό στέλεχος χαρακτήριζε «τεμπέληδες» τους Αφροαμερικανούς.

Αργότερα ο Φλάναγκαν εργάστηκε για τον σταθμό WDBJ7 στη Βιρτζίνια, όπου χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Οι παρουσιαστές του καναλιού είπαν ότι αποχώρησε πριν από δύο χρόνια, όχι με καλό τρόπο.

Η διαφορά του με τον τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα λύθηκε εξωδικαστικά και τον επόμενο χρόνο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στον σταθμό αυτό εργαζόταν τα Σαββατοκύριακα ως παρουσιαστής και νυχτερινός ρεπόρτερ. Οι υπεύθυνοι του WTWC υποστήριξαν την εποχή εκείνη ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε λόγω περικοπών, σύμφωνα με ένα άρθρο της τοπικής εφημερίδας Tallahassee Democrat.

Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι ο Φλάναγκαν είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος αυτού είπε ότι αποφοίτησε το 1995 με πτυχίο στα μέσα ενημέρωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.